Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felújítják a középajtai iskolát

Felújítják a középajtai iskolát Kultúra

Nemrég kezdődött, és beláthatóan év végéig tart majd a középajtai Benkő József Általános Iskola teljes körű felújítása, amely a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének segítségével, valamint a magyar kormány támogatásával, a Nemzetpolitikai Államtitkárság Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programjának keretében valósul meg, több mint 200 ezer euró értékben.

Hirdetés
Hirdetés

Gazdag Katalin igazgatónő úgy vélte, ez a felújítás nagyon időszerű volt, hiszen az iskola tetőzete lassan már olyan állapotba került, hogy akár életveszélyt is jelenthetett a bent tartózkodóknak. Nagyon örül, hogy elkezdődhetett ez a felújítás, egyúttal pedig köszönetét fejezte ki a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének, a szövetség vezetőségének, munkatársainak, akik nem csak, hogy teljes egészében a pályázat lebonyolítói, de vállalták a munkálatok elkezdéséhez szükséges kifizetéseket is az építészeti felügyelőség irányába.

Az igazgatónő hangsúlyozta, a munkálatok kivitelezése öt hónapig tart, így a tanév semmiképpen sem kezdődhet ebben az épületben. Mint mondta, az oktatást egy másik épületben, az ún. régi iskolában kezdik, ahol eddig az I–IV. osztályos diákok tanultak, de ígéretet kaptak a református egyháztól, hogy szükség esetén ők is termet bocsátanak a rendelkezésükre.

Ami a felújítást illeti, az igazgatónő beszámolója szerint kicserélik az épület teljes tetőzetét, ugyanakkor szigetelik az épület alapját, az osztálytermekben és a folyósokon felújítják a padlózatot, kicserélnek minden ajtót és ablakot, rendezik az udvart is: kijavítják a járdákat, a lépcsőket. Másrészt az elképzelés az, hogy a felújítás után ide fog majd költözni a jelenleg a középajtai közbirtokosságtól bérelt épületben működő óvoda is. Ugyanis kialakítanak egy épületrészt az óvodának is, ahova a kicsik beköltözhetnek majd, amikor a bérleti szerződés a közbirtokossággal lejár.

– Egy komplex munkálatról van tehát szó, melynek teljes dokumentációját, a tervezéstől kezdve a műszaki ellenőrzésig mindent a pedagógusszövetség készíttetett el, ők állták ezek költségeit is–- hangsúlyozta Gazdag Katalin.

Ott jártunkkor az építőmunkások már javában dolgoztak a tetőzeten, bent, az iskola osztálytermeiben is teljes volt a felfordulás, ami csak megerősítette, hogy komoly felújításnak néz elébe az épület, melyet előreláthatólag jövő év januárjában vehetnek majd birtokukba a középajtai I–VIII. osztályos diákok és az óvódások.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük