Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felel a gyerekpszichológus

A gyermekek nevelése, a mindennap megoldandó feladatok – jobb esetben – folyamatosan foglalkoztatják a szülőket, akik október 30-án a Nyitott Akadémia egyik új előadója, Deliága Éva gyermekpszichológus sepsiszentgyörgyi előadásából nyerhetnek megerősítést, vagy kaphatnak választ fel nem tett kérdéseikre a Piros produkciónak és a sepsiszentgyörgyi Ici-pici Egyesületnek köszönhetően.

Kezdő szülőknek több kérdésük van gyerekeikkel kapcsolatban, de a többgyerekeseknek sem sokkal kevesebb, tekintve, hogy a testvérek sem mindig hasonlítanak, más emberek közé kerülve másképp viselkednek, reagálnak. Az iskola pedig nekik, általuk a szülőknek is rengeteg feladatot és azzal együtt megoldandó problémát oszt – a teljesítménykényszer, szorongás, zaklatás, tikkelés, agresszió, rejtett képességzavarok, közönyösség, rivalizálás, kudarctűrés csak néhányat jelent ezek közül.
A 3–10 éves korosztály is sokszor elbizonytalanítja a szülőt, a gyerekek ebben az életkorban sokszor produkálnak viselkedéses tüneteket.

Hirdetés
Hirdetés

Deliága Éva interaktív gyermekpszichológus szakzsargonmentes előadása bizonyára sok hallgatójának ad választ a magával hozott kérdésekre, közben a nézőpontváltásban, a gyermek érzéseinek megértésében is segíti őket. Az előadónak szenvedélye a szakmája, a tudománynépszerűsítés, az ismeretterjesztés, több könyvet jelentetett meg (az akaratosságról, a szorongásról stb.), inspiráló jelenség azok számára, akik szintén érdeklődnek a viselkedés mozgatórugói iránt. A Miért viselkedik így a gyermekem című előadására október 30-án 18 órától kerül sor a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban. Jegyek már kaphatók a városi kulturális szervezőirodában 30 lejért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük