Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négylábú vendégsereg

Négylábú vendégsereg Kultúra

Több volt a kutya, mint az ember vasárnap délben a Szimplában, a DOGtober című rendezvényen, melynek a szakmai műhelymunkán túl a négylábúak „szocializálása” is a céljai közé tartozott.

A negyedik alkalommal megtartott „kutyás napon” Kiss Ágoston, a Kovászna Megyei Ebtenyésztők Egyesületének tagja néhány elméleti szempont után eloszlatott néhány közkeletű tévedést is.

Hirdetés
Hirdetés

– Nem igaz az, hogy a keverék kutyák egészségesebbek lennének, mint a fajkutyák. Ha Sári néni elviszi Picikét az orvoshoz (már ha egyáltalán elviszi), akkor ebből nem marad meg csak egy név, mert a keverék kutyákat nem tartják nyilván a statisztikákban. Ha viszont egy fajkutya kerül az állatorvoshoz (aminek sokkal nagyobb az esélye, mint egy keveréknek), azt mindenhová felkönyvelik és lejelentik. Így statisztikailag tényleg több a beteg fajkutya, csakhogy ennek nem sok köze van a valósághoz – magyarázta a szakember.

Józsi Kinga, a Szimpla tulajdonosa azt mondja: úgy látják, van igény ilyen rendezvényekre. Azt tervezik, hogy a következő találkozók egy bizonyos tényleges, sok embert érintő problémára (mozgásigény, kutyafuttatók, kutyafaj-választás stb.) fókuszáljanak. A következő kutyás napra november végén kerül sor, és valószínűleg a helyes táplálkozás lesz a témája.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük