Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

EvaFilmMakers Fest szeptember végén

EvaFilmMakers Fest szeptember végén Kultúra

Szeptember 23. és 30. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön, az Eva FilmMakers Fest második kiadása, az ország első olyan filmfesztiválja, amely kizárólag a női filmrendezőkről szól.

Hirdetés
Hirdetés

A 2021 őszén elindított Eva FilmMakers Fest abból a szándékból született, hogy egyensúlyt teremtsen a férfi és női tehetségek között a filmművészetben – egy olyan művészetben, ahol a nők inkább a színészi, mint a rendezői munkához köthetőek. A filmrendezőnők, akikkel az idei Eva FilmMakersFesten élőben is találkozhatnak a nézők: Teodora Mihai, Goda Kriszta, LigiaCiornei, Szakonyi Noémi, Szabó Réka, Kis Hajni és Mihaela Drăgan. A hivatalos programban az előbb említett rendezőnők filmjein kívül más neves rendezők filmjei is szerepelnek fesztivál programjában.

A rendezvény hivatalos megnyitójára ma 17 órakor kerül sor, az első filmet 18 órakor láthatják az érdeklődők, amikor a Teodora Mihai által rendezett Lacivile című alkotást vetítik. A fesztivál első estéje a Csíki Kamarazenekar koncertjével zárul.

Az előző kiadáshoz hasonlóan a fesztivál ideje alatt az Eva FilmMakers Fest-en részt vevő női rendezők által jegyzett filmek váltják egymást, egyik nap egy román, másik nap egy magyar rendezőnő filmjeivel. A fesztivál második napján az Ida regénye című filmet vetítik, amelyet Goda Kriszta rendezett. A fesztivál többi napján a következő filmeket mutatják be: Csernobil felhői, rendező: Ligia Ciornei; Hat hét, rendező: Szakonyi Noémi; Alkalmi kémek, rendező: Oana Giurgiu; Limonádé, rendező: Ioana Uricaru; Anișoara, rendező: Ana Felicia Scutelnicu; A létezés eufóriája, rendező: Szabó Réka; Külön Falka, rendező: Kis Hajni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük