Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Először az országban

Először az országban Kultúra

Szombaton a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében tartják a fogyatékkal élő fiatalok zenei tehetségkutatójának döntőjét.

A decemberi válogatón, melynek regionális szakaszait Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen és Csíkszeredában rendezték meg, összesen 37-en pályáztak, a szombaton fellépő 19 továbbjutó e városokat, továbbá Székelyudvarhelyt, Foksányt, Medgyest képviseli.

A verseny tétje egy 3-4 napos hollandiai kirándulás az első három helyezettnek, ahol lehetőséget kapnak arra is, hogy nagyközönség előtt fellépjenek. Velük együtt a zsűri által kiemelkedően tehetségesnek ítélt további kiválasztottak is bekerülnek a United by Music Románia Alapítvány által hollandiai mintára elindított zenei mentorprogramba, amelynek keretében a fiatalok hosszú távon zenei oktatásban részesülnek, és zenei karrierjüket is építik, egyengetik oktatóik.

Hirdetés
Hirdetés

A döntőn elhangzó produkciók palettája nagyon széles, az egyházi énekektől a magyar és angol pop- és rockműfajig terjed, illetve a népdalt is magába foglalja. A zsűrizésben részt vesznek: Márk Attila zeneszerző, Sebestyén Lajos, Vass Annamária és Kacsó Márta zenetanárok, Bene Zoltán és Nagy Tivadar zenészek. Meghívottként fellép az Orpheum duó, melynek szólistája, Szilágyi Nóra magyar filmslágereket ad elő. A 15 órakor kezdődő rendezvény műsorvezetője Kerekes Loránd rádiós.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük