Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Élő történeteink

December 1-jén, szombaton 18 órakor az Árkosi Kulturális Központban (Bástya-ház) Élő történeteink címmel tart playback színházi előadást a sepsiszentgyörgyi Panta Rhei Egyesület.

A Háromszéken viszonylag ismeretlen műfaj az improvizációs színház olyan formája, ahol a nézők által elmesélt történetek írják az előadás rögtönzött forgatókönyvét, amely az interaktivitásra, a történetmesélésre fókuszál. Az eseményen a 2017 októberében megalakult Sepsi Playback Társulat színészei, segítő szakmában tevékenykedő szakemberek és pedagógusok, valamint a Nyitókör Közép-Európai Playback Színházi Iskola Egyesület (KEPSZI) tagjai játsszák vissza (ezért playback) a nézők érzéseit, hangulatait, történeteit improvizatív módon. A nézők és a színészek közötti kapcsolatot a játékmester segíti, és az egész folyamatot improvizációs zenei aláfestés színesíti.

Hirdetés
Hirdetés

Fazakas Enikő, a Panta Rhei Egyesület vezetője szerint azzal a céllal kívánják népszerűsíteni a visszajátszó színházat, hogy térségünkben is elérhető és alkalmazható legyen esztétikai és művészi élményt nyújtó előadások formájában, valamint a különböző segítő tevékenységek lehetséges változataként. A Bethlen Gábor Alap által támogatott sepsiszentgyörgyi előadáson a mesélő négy különböző módon fogja – mintegy tükröződésként – viszontlátni a történetét zene, vers és képzőművészeti alkotás kíséretében. Közreműködnek: Albert-Nagy Örs jazz-zenész, Maróti Dénes grafikusművész, haikukat mond Pusztai Emese Noémi. A szervezők korosztálytól függetlenül várják az érdeklődőket. Jegyet a helyszínen lehet váltani 10 lejért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük