Felhívás!

Elmarad az idei Electric Castle, Untold, Neversea és a Sumer Well

Elmarad az idei Electric Castle, Untold, Neversea és a Sumer Well Kultúra

Jövő év júliusára halasztották az Electric Castle fesztivál megrendezését – derül ki a fesztivál Facebook-oldalán található bejegyzésből.

A fesztivál évek óta a Kolozs megyei Bánffy-kastély környékén kerül megrendezésre, az idei kiadás időpontja július 15-17-e lett volna, de a koronavírus-világjárvány miatt 2021. július 14-18-ra halasztották.

A szervezők azt írják a bejegyzésben: hét éven keresztül arra törekedtek, hogy a fesztiválozók biztonságban tudjanak örülni a szabadságnak és a kikapcsolódásnak, és idén is utolsó percig keresték a megoldásokat arra, hogy megtarthassák a rendezvényt.

A távolságtartási előírások, az utazási korlátozások és a bizonytalanság azonban arra az elhatározásra juttatta őket, hogy a fesztiválra idén nem kerül sor. “Az egészségetek és biztonságotok a mi elsődleges szempontunk, és sajnos jelenleg nincs ideális forgatókönyv a fesztivál tökéletesen biztonságos körülmények között történő megszervezésére. Mindezek miatt úgy döntöttünk, hogy a legbiztosabb utat választjuk, és az Electric Castle nyolcadik kiadását 2021. július 14-18-ára halasztjuk” – olvasható a bejegyzésben.

A bonchidai fesztivál idei kiadására vásárolt jegyek érvényesek lesznek 2021-ben. Akik jövőre nem szándékoznak részt venni az eseményen, azoknak “más választásaik is lesznek” – ígérik a szervezők.

 

Jövő évre halasztják a Neversea, az Untold és Summer Well fesztivál következő kiadását is – közölték kedden a szervezők.

Azok, akik már jegyet váltottak valamelyik rendezvény idei kiadására, részt vehetnek a következő évi rendezvényen, vagy voucherekre válthatják át jegyeiket.

A konstancai Neversea fesztivál a július 2-5, a kolozsvári Untold a július 30 és augusztus 2, a bufteai Summer Well pedig az augusztus 7-9 közötti időszakra volt beütemezve.

A szervezők Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint a halasztás oka a koronavírus-járvány miatti bizonytalanság, a gyülekezést korlátozó szigorú szabályozások, valamint az a törvénytervezet, amely 2020. augusztus 31-éig tiltaná az 1000 fősnél nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeket.

Az idei Untoldra és Neversea-re vásárolt jegyek felhasználhatók a jövő évi rendezvény alkalmával, illetve voucherekre cserélhetők. Aki a jegy árát pénzben szeretné visszakapni, annak a 2021. október elseje és 2021. december 31-e közötti időszakig kell várnia erre.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.