Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Édes-keserű otthonunk

Édes-keserű otthonunk Kultúra

Szent György napjára készült a Szülőföldünk című kiállítás anyaga, mellyel a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész-szövetség tagjai az életet kibontakoztató tavaszt szerették volna ünnepelni, de a koronavírus átvágta számításaikat. A kiállítást végül október 9-én, pénteken délután nyitották meg Kónya Ádám Művelődési Házban.

Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező többek között azt is elmondta, a hagyomány szerint tematikus kiállítás címe, témája eredetileg a székelység lett volna, dr. Péter Sándor irodalomtanár javaslatára – neki jutott feladatául a tárlat méltatása is –, azonban a bensőségesebb, több érzelmet megmozgató, átfogó Szülőföldünk mellett döntött.

Hirdetés
Hirdetés

A „keresztapa” szerint olyan alkotások születtek, amelyek az édes-keserű, keserű-édes szülőföldhöz kötődnek: édes és a távollevőknek mindig hiányzik, mindig otthont jelent, de kesergünk miatta, mert nem olyan, amilyennek szeretnénk. Minden, ami megjelenik a képeken, a virág, a tánc, az ember, legyen az valós vagy kitalált, kötődik a szülőföldhöz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük