Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

E-mail-en is kérhető

E-mail-en is kérhető Kultúra

Beköltözik a Bod Péter Megyei Könyvtár az udvarról, de kölcsönzéskor a szigorú szabályok továbbra is megmaradnak. Az olvasóterem egyelőre zárva tart.

A várhatóan lehűlő időjárás miatt mától az olvasószolgálat a könyvtár kiskertjéből visszaköltözik az épületbe, és a kölcsönző részlegen fogadják az olvasókat. A könyvtár tájékoztatása szerint, a polcokhoz nem tudnak hozzáférést biztosítani az olvasóknak, emellett más szabályok is vannak.
Az olvasóknak belépéskor kötelező a maszkviselés és lázmérés, aki ezt elutasítja, nem engedik be. A kölcsönző részlegen egyszerre egy olvasó tartózkodhat, a kölcsönző részleg előterében, az épületen belül egyszerre öt személy lehet, betartva a kétméteres távolságot egymás között.

Hirdetés
Hirdetés

A könyvek kiadása is rendhagyó módon történik, a polcok között tilos járkálni, a kiadványokat kérni kell, és a könyvtárosok adják át. Azokat a könyveket, amelyeket visszavisznek, külön tárolóba helyezik tíz napra, majd ezt követően válnak ismét kölcsönözhetővé. Az olvasó felmutatja a könyvtárosnak a belépőt és a visszahozott dokumentumokat, majd az előkészített tárolóba helyezi utóbbiakat. A kiszolgálási idő rövidítése érdekében arra biztatják az olvasókat, hogy kéréseiket a könyvtárlátogatást megelőzően telefonon vagy e-mailen jelezzék, akárcsak a különböző témakörök szakirodalmára vonatkozó tájékoztatásigényüket. A könyvek kiválasztásában segítséget nyújt a könyvtár számítógépes katalógusa.

Mivel az olvasóterem továbbra is zárva marad, az állományból korlátozott mértékben, egyéni igénylés és egyeztetés nyomán, digitális másolatot készítenek, amelyet e-mailen küldenek el az igénylőnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük