Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tudományos „svédasztal”

Szeptember 30-ig, szerda estig jelentkezhetnek az ötödikes gyermekek abba a tehetséggondozó programba, melyet a magyarországi Mathias Corvinus Collegium Alapítvány – húszéves múlttal a háta mögött – idéntől Sepsiszentgyörgyön is működtet. A részletekről Constantinovits Milán, a program szakmai vezetője és Baróthi Johanna régióvezető tájékoztatták a sajtót hétfőn délelőtt.

A Magyarországon általános iskolai, középiskolai és egyetemi szinten is működő Fiatal Tehetséggondozó Program (FIT) a határokon kívül csak Beregszászon és nálunk működik, védnökei Bagdy Emőke és Kádár Annamária. A FIT célja, hogy mindenki megtalálja a maga tehetségterületét, szociális hátterétől függetlenül, akár olyan közoktatásban nem szereplő területeken is, mint az egészségtudatosság, médiaismeretek, pénzügyi tudatosság, jövőkutatás, drónok világa. Az oktatás élménypedagógiai alapokon zajlik. Vannak szemléletformáló képzésterületek is, illetve érzelmiintelligencia- és vitakészség-fejlesztő, kritikus gondolkodást erősítő tevékenységek is.

Hirdetés
Hirdetés

A program első évében inkább gyakorlatias jellegű foglalkozásokat szerveznek, vagy tárgyakat alkotnak, a következő évben már elméletibb jellegű képzések lesznek, mindez szombatonként zajlik majd a volt Kós Károly-iskolában, ingyenesen. Heti másfél órában a párbeszédre fókuszáló intenzív angol nyelvi foglalkozás is lesz. Az oktatók többsége magyarországi orvos, kutató, de helyi oktatókat is bevonnak, így a nyitott és innovatív szemléletű tanárok akár témajavaslattal is jelentkezhetnek.

A gyerekeket – max. 25 főt– szülői ajánlással a fit.mcc.hu honlapon lehet a programba regisztrálni, a válogató, amelyen az intelligenciát, kreativitást, együttműködési készséget mérik fel, szombat-vasárnap zajlik majd.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük