Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csókalányok a színpadon

Két év kihagyás után ismét húsvéti előadással köszönti az ünnepet a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes. A népmesére épülő Csókalányokat április 17-én, vasárnap két alkalommal, 18 és 20 órától tekintheti meg a nagyérdemű. A darabot Horváth Tas rendezte.

A történet, bár ismerős lehet, röviden a következő: egy asszonynak elege lesz a cserfes, szófogadatlan tizenkét leányából, és elátkozza őket, azok meg csókává változnak, hosszú évekig távol maradva a szülői háztól, amíg születik egy fiúgyermek, akik elmegy, megkeresi nővéreit, és megtöri az átkot.

Hirdetés
Hirdetés

A népmesét feldolgozó produkcióval a tánccsoport több kérdést is boncolgat, elsősorban a szülő–gyermek-kapcsolatot, de különösen az anya–lánya-viszonyt. Az anya megtagadta leányait, ezzel elvetve azt a tényt, hogy szembenézzenek együtt a valós problémákkal, ami nem csak az anyát, de a gyermekeket is boldogtalanságra kárhoztatja. Majd születik egy fiúgyermek, aki önismeretre tanít bennünket, hiszen minden akadály ellenére, tisztességgel, őszintén és kitartóan keresi nővéreit. A mese­előadás a női kiteljesedésről szól: a fejlődésről, illetve annak felismeréséről önmagunkban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük