Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Családok a könyvtárban

Újabb olvasásnépszerűsítő és közösségfejlesztő nyári programot hirdet a Bod Péter Megyei Könyvtár, olyan családoknak, akik számára fontos a könyv, a rendszeres felolvasás, illetve hat éven felüli gyermekeik (is) vannak. Az Aranyfonál programra húsz család jelentkezését várják.

Hirdetés
Hirdetés

Az Aranyfonál – családi olvasójáték célja, hogy a családtagok minőségi időt töltsenek együtt, szorosabbá váljon a szülő-gyermek kapcsolat, és olvasókká neveljék a gyermekeket. A nyári játék július 4-én indul, a program során pedig Méhes György Micsoda társaság című regényét családi körben olvassák fel a résztvevők. Miközben a regény izgalmait közösen élik át, a választott szöveg arra is lehetőséget nyújt a szülőknek, hogy gyermekkori élményeikről és családjukról meséljenek a kicsiknek – tájékoztat a könyvtár.

A programra húsz családot várnak, számukra a könyv egy-egy példányát ajándékba adják. A jelentkező családok összetétele: egy vagy két felnőtt, és legtöbb négy gyermek lehet. A játékban résztvevő családokat hetente olvasásfejlesztést támogató anyagokkal, a regénnyel kapcsolatos apró feladatokkal, játékokkal ösztönzik, amelyeket egy, a Facebookon létrehozott csoportban érhetnek el. Ugyancsak ott lehetőségük lesz az olvasmányélmények megosztására, megbeszélésére, a kapcsolattartásra is. A közös olvasás négy hétig tart, hetente négy fejezetet kell olvasni.

Az olvasójáték záró mozzanataként családi napot szerveznek a könyvtárban, ennek során felelevenítik az olvasottakat, városismertető sétán vesznek részt, majd közös falatozással zárják a programot. A családi nap időpontját közösen határozzák majd meg. Jelentkezni július 3-ig lehet az aranyfonal1@gmail.com email címen.

A programot Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük