Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Budapesten a drámatagozat

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap Határtalanul! programja tette lehetővé, hogy a Plugor Sándor Művészeti Líceum színészosztályainak és a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium dráma- és médiatagozatos diákjai október 20–25. között együtt dolgozhassanak Budapesten, és felkészüljenek az október 23-i megemlékezésre.

Hirdetés
Hirdetés

A program elsődleges célja a magyar–magyar kapcsolatok építése a személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése által, amely a közel 50 fiatal számára leginkább a szakmai tapasztalatcserén, a közös műhelyfoglalkozásokon és próbákon teljesedik ki.

– A közösen eltöltött öt nap célja abba az interaktív kutató- és alkotómunkába összpontosult, amely a diákokkal közösen, a művészet eszközeivel arra kereste a választ, hogy mit jelentenek ma az október 23-i események a tizenhat–tizennyolc éves fiatalok számára – nyilatkozta Fazakas Misi, a drámatagozat vezetője.

A diákok Budapesten felkeresték az október 23-i eseményekhez kapcsolódó jelentős emlékhelyeket. A kulturális programok közül kiemelkedőnek számít Szőcs Petra Déva című filmje premierjén való részvétel, a Magyarság Háza rendhagyó történelemóráin való részvétel, valamint a Yerma című előadás megtekintése az Ódry Színpadon, amely után szakmai beszélgetésre volt lehetőség az alkotókkal. A budapesti tapasztalatcsere alkalmával a sepsiszentgyörgyi végzős drámások bemutatták az Antigoné – ahogyan mi látjuk című előadást is.

*****

Felvételi felkészítő

A Plugor Sándor Művészeti Líceum Drámatagozata ingyenes felvételi felkészítőt tart a következő tanévtől induló kilencedikes drámaosztályba, szombaton 16 órától, a líceum Visky Árpád-drámatermében. Érdeklődni a 0740.578.725-ös telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük