Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bibarcfalva már emlékezett

Bibarcfalva már emlékezett Kultúra

Az erdővidéki Bibarcfalván vasárnap ünnepi istentisztelet keretében emlékeztek meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. Az istentiszteletet követően megkoszorúzták a templomkertben található hősi emlékműveket.

Székely Lajos lelkipásztor igehirdetésében a babiloni fogságban szenvedő zsidók sorsának felidézésével vont párhuzamot a régmúlt és a jelen idők szomorú valósága között. Azt hangsúlyozta ezáltal, hogy nekünk, a magyar nemzet tagjainak is előre és felfele kellene ma tekintenünk, és inkább Isten kemény és reális szavára hallgatva lenne kötelességünk megélni a mindennapokat, mintsem az olcsó, híg ígéretekhez ragaszkodva követni sehova nem vezető utakat.

Az istentisztelet után ünnepi műsor következett. A Háromszéki Vitézi Rend nevében először Kelemen Tibor mondott köszöntőt, majd Bartalis Zoltán-Szabolcs főgondnoknak, Benedek Erzsébet-Andrea nőszövetségi elnöknek és a református férfikórusnak a közreműködése révén folytatódott a megemlékező ünnepség, annak záróakkordjaként pedig a jelenlevők együtt énekelték el a Magyarok Világhimnuszát.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük