Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A március 15-i ünnepségsorozat keddi terve

Sepsiszentgyörgyön

12–16 óra között honvédsírok koszorúzása a temetőkertekben a város iskoláinak közreműködésével; 17-től a Hátrahagyottak emlékezete című rendkívüli kültéri tárlat megnyitója a Balassi Intézet Magyarország Kulturális Központjának sepsiszentgyörgyi irodája és a Carola Egyesület szervezésében a Szabadság téren; 19-től március 15-i ünnepség a Nyugdíjasok Sugás Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében, a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében.

 Kézdivásárhelyen

 11 órától ünnepi megemlékezés a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ aulájában az iskola IX–X. osztályos diákjainak közreműködésével; 14-től megemlékezés a kászonújfalusi emlékműnél.

 Nyergestetőn, Torján

 14 órától ünnepi műsort adnak elő és koszorúznak a Bod Péter Tanítóképző és a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának tanulói és tanárai. 15-től az Apor Péter Szaklíceum és a kászonújfalusi Tuzson János Általános Iskola diákjainak megemlékezése a nyergestetői emlékműnél; az ünnepi szónok Bors Gyöngyvér, közreműködik a kászonújfalusi népi zenekar.

Ugyancsak 15 órakor Zabola és anyaországi testvértelepülése, Füzesabony iker kopjafát állít az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére a Nyergestetőn. A rendezvényen jelen lesz a két település vezetősége. A kopjafákat Datki Sándor zabolai fafaragó készítette.

16.30-tól a Manócska Napközi Otthon pedagógusai és a szülők közös koszorúzása az intézmény nyergestetői kopjafájánál.

Torján 17 órától ünnepi műsor a kultúrotthonban. A baróti és bodvaji programról tegnapi számunkban írtunk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük