Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő dal

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő dal Kultúra

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő wrs Llámame című dalával.

Hirdetés
Hirdetés

A román előadó a csütörtök este megtartott második elődöntőben szerepelt, amelyből Belgium, Csehország, Azerbajdzsán, Lengyelország, Finnország, Észtország, Ausztrália, Svédország és Szerbia képviselői jutottak még tovább a telefonos és online szavazás eredményeként.

A szombati finléban színpadra lépnek még az első elődöntőből továbbjutott énekesek Svájc, Örményország, Izland, Litvánia, Portugália, Norvégia, Görögország, Ukrajna, a Moldovai Köztársaság és Hollandia képviseletében, továbbá az automatikusan döntőbe jutó öt országot – Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia – képviselő versenyzők.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált az olaszországi Torinóban tartják, szlogenje The sound of beauty. A döntőt szombat este rendezik, a TVR 1 és a TVR Internaţional élőben közvetíti 22 órától.

Az Eurovíziós Dalfesztivált az európai közszolgálati televíziók szövetsége, a European Broadcasting Union szervezi. Az első dalversenyt 1956-ban tartották a svájci Luganóban. Románia 1993 óta vesz részt a megmérettetésen.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük