Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Barabás Miklóssal kezdtek

Barabás Miklóssal kezdtek Kultúra

Elindult a Tudástár előadássorozat idei évadja, csütörtök délután a Vigadó Művelődési Házban az érdeklődők dr. Jánó Mihály művészettörténész Márkosfalvi Barabás Miklós csodálatos festészete című előadását hallgathatták meg. E mellett kamarakiállítással is készültek a szervezők.

Az érdeklődőket Sárkány Hanna, az előadássorozat szervezője köszöntötte, aki elmondta, idén havonta két előadásra várják a nézőket. Kiemelte, a tavalyi előadások szinapszisát egy könyvbe foglalták össze, amelyből egy-egy példányt minden résztvevő hazavihetett.

Hirdetés
Hirdetés

– A mai jeles előadás alkalmával Barabás Miklós életpályáját bemutató kamarakiállítást is van lehetőségük megtekinteni a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet jóvoltából – hívta fel a résztvevők figyelmét az előcsarnokban kiállított tárlatra.

Ezt követően Bakk-Vitális Mária Kinga, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány elnöke ismertette néhány szóban az előadó pályaútját. Majd dr. Jánó Mihály előadásában részletes betekintést nyerhettek a jelenlévők Barabás Miklós munkásságába és életébe. Az est hangulatát Nagy-Babos Tamás magyartanár színesítette Nagy Sándor József menyasszonyához írt utolsó levelének felolvasásával, amely Barabás egyik festményéhez kapcsolódott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük