Felhívás!

Azért vagyunk a világon…

Azért vagyunk a világon… Kultúra

A csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a Bod Péter Megyei Könyvtár kreativitási és műveltségi vetélkedőt szervez Azért vagyunk a világon, hogy… címmel háromszéki 5–8. osztályos diákoknak Tamási Áron (1897–1966) születése 120. évfordulója tiszteletére.

A június 10-én, szombaton a múzeumban lezajló vetélkedőre háromfős csapatok jelentkezését várják a szervezők május 21-ig a következő elérhetőségeken: haszmannorsi@yahoo.com, biblio@kmkt.ro; tel.: 0746.103.796 (D. Haszmann Orsolya) és 0733.009.222 (Szonda Szabolcs). Jelentkezéskor kérik közölni a csapattagok, valamint az őket segítő pedagógus/kapcsolattartó személy nevét, elérhetőségét, az iskola nevét, elérhetőségét (telefonszám, e-mail-cím). A legjobban szereplő hét csapat jutalma részvétel lesz a két intézmény júliusi olvasó- és kézművestáborában.

A vetélkedőre egy előzetesen elkészített feladattal érkeznek a csapatok: a címben elkezdett mondatot kell értelmezniük, befejezniük. A mondat kiegészítését, annak indoklását legtöbb 5 percben mutatják be a csapatok egymásnak és a zsűrinek a vetélkedőn. A bemutatóhoz mind szöveges, írott, mind audiovizuális tartalmakat (hangbejátszás, fotók, videofelvétel) fel lehet használni. A bemutató során a Tamási-regényben szereplő eredeti megállapítást lehet továbbgondolni, illetve alkalmazni azt a mai valóságra, megfogalmazva egy saját(os) választ/befejezést a világban való helykeresésünkre, szerepünkre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.