Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Animációs sorozatot készített Bono segélyszervezete a globális vakcinahiányról

Animációs sorozatot készített Bono segélyszervezete a globális vakcinahiányról Kultúra

A koronavírus elleni vakcinák igazságos elosztásának fontosságára hívja fel a figyelmet a szegénység ellen küzdő ONE segélyszervezet egy új animációs sorozattal. A Pandemica című alkotás narrációjában olyan sztárok is részt vettek, mint Penelope Cruz vagy Michael Sheen. A szervezet társalapítója a U2 énekese, Bono, aki hosszú ideje küzd az egyenlőtlenségek ellen.

Hirdetés
Hirdetés

A sorozat egyik fő üzenete, hogy annak, hogy hova született az ember, nem kellene meghatároznia azt, hogy hozzájut-e a védőoltáshoz. Az alapkoncepciót a szervezet egyik vezetője, David McNair magyarázta el az Euronewsnak:

„A vírus veszélye mindenhová elér. Ha valahol mutálódik, visszaérkezhet úgy, hogy már ellenáll a létező vakcináknak. A sorozat ezt szeretné bemutatni, egy olyan helyzetet, ami hosszú járvánnyal jár, és ami most előfordulhat, mert a gazdag országok felhalmozzák a vakcinákat.”

A karaktereket egy brit illusztrátor, Andrew Rae alkotta meg, egy független stúdió segítségével. A művész egy különleges világot teremtett.

„Leginkább arra figyeltünk, hogy a különböző közösségekből, a világ különböző tájairól származó embereket bemutatásánál ne kliséket, sztereotípiákat használjunk. Ezek a furcsa karakterek alkalmasak arra, hogy érzékeltessük a különbségeket anélkül, hogy közhelyeket alkalmaznánk” – mondta az illusztrátor.

A ONE számításai szerint a világ leggazdagabb országai egymilliárd adag vakcinát kötöttek le azon felül, amennyi a saját lakosságuk beoltásához szükséges.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük