Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Alternatív irodalomórák

A Kárpát Körút során a budapesti székhelyű Fiatal Írók Szövetsége szerzői látogatnak el a Kárpát-medence különböző városaiba, hogy alternatív irodalomórákat és felolvasóesteket tartsanak. Megyénkben Kovásznán, Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön láthatók.

Az idei első erdélyi körút során a megyénkbe látogató csoport tagjai:

André Ferenc költő, slammer, műfordító, a Romániai Írók Szövetségének debüt-díjasa, Látó-nívódíjas, akinek első kötete szótagadó címmel jelent meg 2018-ban a Jelenkor Kiadó gondozásában.

Borcsa Imola prózaíró, Irodalmi Jelen-debüt díjas és Szabó Gyula-emlékdíjas szerző, első kötete Magnebéhat címmel jelent meg az Erdélyi Híradó Kiadó és a Napkút Kiadó közös gondozásában.

Mărcuţiu-Rácz Dóra költő, szerkesztő, műfordító. Első kötete Macska van az úton címmel jelent meg 2017-ben, második kötete 2020-ban jelenik meg az Erdélyi Híradó Kiadó és a Fiatal Írók Szövetségének közös gondozásában.

Seres Lili Hanna költő, szerkesztő, első kötete a Fiatal Írók Szövetségénél jelent meg Várunk címmel, amely látványos szakmai visszhangot kapott, felkerült az Írók Boltja és a Magyar Narancs irodalmi sikerlistájára.

Vajna Ádám költő, szerkesztő és műfordító. Első kötete 2018-ban jelent meg Oda címmel, és elnyerte a Makói Medáliák díjat és az Írók Boltja Könyvösztöndíját. A rendezvénysorozat célja a kortárs irodalom népszerűsítése.

A háromszéki felolvasókörút állomásai: Kovászna, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy. Március 11-én, szerdán Kovásznán 13 órától a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban, 17 órától a városi művelődési házban, csütörtökön 10 órától Kézdivásárhelyen, a Bod Péter Tanítóképzőben, 12-től a Nagy Mózes Elméleti Líceumban, 18 órától a szentgyörgyi Tein Teaházban, pénteken 12.40-től a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban és 18 órától a kézdivásárhelyi Jazz Bistro–Pajtában lesznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük