Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Alkalmazkodó önkéntesség

Alkalmazkodó önkéntesség Kultúra

Gyakorlatilag megszűnt az önkéntesek munkája az Európai Unióban a koronavírus-járvány miatt, így Háromszékről is hazautaztak az itt tevékenykedő fiatalok. A nemzetközi programok remélhetőleg a közeljövőben újraindulnak.

A koronavírus-járvány negatívan befolyásolta az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programban jelenleg futó vagy tervezett tevékenységeket, a Romániában dolgozó önkéntesek hazautaztak, és egyelőre fogadni sem nagyon lehet a fiatalokat. Az önkéntes központok alkalmazkodnak a helyzet alakulásához, a pályázati szabályok és eljárások pontosításával, szükség esetén egyszerűsítésével, együttműködve az Erasmus+ program Nemzeti Irodáival.

Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön a Háromszéki Önkéntes Központot (HÖK) is érintették a különböző intézkedések, Grüman Éva irodavezető elmondta: a szükségállapot bevezetése után minden Romániában vagy külföldön zajló Erasmus+ önkéntes tevékenységet fel kellett függeszteni, és a hosszú távú önkéntes szolgálatban résztvevő külföldi önkénteseknek haza kellett utazniuk. Ugyanakkor a nemzetközi önkéntes projektek folytatásának engedélyezése folyamatosan történik, figyelembe véve a küldő és a fogadó országban a járványügyi helyzetet.

– Bízunk benne, hogy az élet minden területén normalizálódik a helyzet, és hamarosan lehet újra Európában (és azon túl) szabadon utazni, és nemzetközi programokon részt venni – mondta Grüman Éva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük