Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KONCERT

Ma 21 órától a Premecz Mátyás-trió (Badics Márk – dob, Zádor Tamás – gitár, Premecz Mátyás – Hammond-orgona) koncertezik a kézdivásárhelyi Jazz Bisztróban. Premecz Mátyás neve a közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal (többek között: Kéknyúl, Fábián Juli és a Zoohacker, Sena and Live Band) és egy óriási Hammond-orgonával. Régi-új triójával egy vadonatúj műsort mutatnak be, amely egészséges keveréke a jazznek, a bluesnak és az álmodozó, mesélő-utazó zenéknek, de tetten érhetőek a nagy előadók, pl. Lonnie Smith és Jimmy Smith vagy akár a Led Zepelin hatásai is.

 

TIFF-KARAVÁN

A Transzilvania Nemzetközi Film Fesztivál (TIFF) karavánja ma a zabolai Mikes-kastélyparkban állomásozik: 21.30-tól Lengyel Balázs Lajkó – Cigány az űrben című alkotását vetítik. Egy jegy ára 18 lej.

MŰVÉSZ MOZI

MA: 16:15 Az oroszlánkirály (amerikai családi kalandfilm, 118 perc, 3D, román szinkron); 16:30 Egy kutya négy útja (amerikai családi film, 108 perc, magyar szinkron); 18:30 Halálos iramban: Hobbs and Shaw (amerikai akciófilm, 134 perc, 3D); 18:45 Jó srácok (amerikai vígjáték, 89 perc, magyar szinkron); 20:30 Halálos iramban: Hobbs and Shaw (magyar szinkron); 21:00 Határeset (svéd–dán romantikus dráma, fantasy, 101 perc).

SZÍNHÁZI TÁBOR

Hétnapos színházi tábort szervez szeptember 16–22. között Kovásznán a Játéktér folyóirat. A táborba, amelynek témája a kivándorlás, színész, teatrológus, rendező szakos egyetemi hallgatók és fiatal alkotók jelentkezését várják. Szakmai vezetők: Adorjáni Panna független színházcsináló, valamint Bogdán Zenkő és Gálovits Zoltán kulturális menedzserek. A jelentkezés nyitott, a helyek száma korlátozott. Jelentkezni a témával kapcsolatos legtöbb kétperces videoanyaggal lehet a jatekter.editorial@gmail.com vagy a bogdanzenko@gmail.com e-mail-címeken.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük