Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtök 16:30 Egy kutya négy útja, 16:45 A kis kedvencek titkos élete 2., 18:30 Yesterday, 18:45 Két lépés távolság, 20:45 Anna, 21:00 Pompon klub.

MEGEMLÉKEZÉS

* Ma, augusztus elsején délután 6 órakor emlékeznek meg Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, Petőfi Sándor nagy nemzeti költőnk halálának 170. évfordulójáról. A megemlékező ünnepségen igét és beszédet mond Ungvári Barna András, református lelkész (Uzon), Ráduly István egyetemi tanár, Uzon község polgármestere valamint Czegő Zoltán költő, író. A megemlékezésen az uzoni fúvószenekar zenél, vezényel Lázár László karmester.

* A nyergestetői csata 170. évfordulójának alkalmából augusztus elsején, ma 17 órától tartanak megemlékezést a Nyerges-tetőn a hősök emlékére emelt obeliszknél. A megemlékezés ünnepélyes zászlófelvonással kezdődik a Háromszéki Szilaj Hagyományőrző Egyesület közreműködésével. Ünnepi beszédet mond Dr. Tuzson Bence, közszolgálatért felelős államtitkár, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója, valamint Hargita megye képviselője. Közreműködik a Bojzás és a lukácsházi Derű néptánccsoport. A megemlékezés közös imádsággal és koszorúzással ér véget, majd a temetőben megáldják a honvédszobrot és a kopjafákat. Csütörtök este nyolc órától a csíkkozmási Közösségi Házban Szanka József és Borbély András gyűjteményéből az 1848-49-es szabadságharc tárgyi hagyatékát lehet megtekinteni, majd történelmi vitafórumot tartanak. 

ZENE

A Diákok éve tematikus év részeként szervezett Ütős nyár Sepsiszentgyörgyön! programsorozatban augusztus 2-án, pénteken 19 órától a világ legjobb ütőegyüttesei közé tartozó, Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes lép fel a főtéri kőszínpadon.

ANNA-BÁL

Az Aranyszívek Nyugdíjas Egyesület augusztus 4-én 18 órától tartja Anna-napi bálját a sepsiszentgyörgyi Park vendéglőben. Telefon: 0723.727.279.

GITÁREST

Augusztus 4-én, vasárnap 18.30-tól a zabolai Mikes-kastélyban a Zsolt&Zsolt duó koncertezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük