Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

* Ma: 11.00 A Grincs (am. animációs családi vígjáték, magyar szinkron); 11.00 Így neveld a sárkányodat 3. (am. animációs családi film); 16.30 Egy kutya hazatér (am. családi kalandfilm, román szinkron); 16.45 Asterix – A varázsital titka (fr. animációs családi film, magyar szinkron); 18.30 Instant család (am. családi vígjáték, magyar szinkron); 18.30 Üveg (am. thriller–horror); 20.45 Végtelen útvesztő (am. akcióthriller); 21.00 Pillangó (am. életrajzi dráma).

*Csütörtökön: 11.00 Asterix – A varázsital titka (magyar szinkron); 11.00 Így neveld a sárkányodat 3. (román szinkron); 16.00 Űrdongó (am., akció–kalandfilm, sci–fi); 16.30 Asterix – A varázsital titka (román szinkron); 18.30 Két királynő (ang. életrajzi dráma, történelmi film); 18.30 Vihar előtt (am. dráma, thriller); 20.30 Kutyák királya (ol. krimi–dráma, thriller); 20.45 The Upside (am. vígjáték).

 

ELŐADÁS

* Csütörtökön 18 órától a baróti unitárius templomban Solymosi Zsolt világutazó unitárius lelkész, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium aligazgatója tart vetített képes úti beszámolót a 2018 nyarán megszervezett expedíciójáról, amely átszelte Közép-Ázsiát, illetve követte a Csontok Útját, és amelynek legtávolabbi célpontja a szibériai Magadan város volt.

* Csütörtökön 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Bene-házban, a Székelyföldi Vadászati Kiállítás Bedő Albert Előadótermében Vandra Attila tart előadást Ausztrália, a legek kontinense címmel. Moderátor: M. Simon Katalin költő, a SIKER (Sepsiszentgyörgyi Irodalmi Kerekasztal) tagja. A vetítés után bemutatják a szerző Eukaliptuszok és kenguruk között című könyvét.

 

TÁNC

Az M Studio, a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza koprodukciójában készült W_all című előadást február 9-én, szombaton 19 órától lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban. A táncelőadást, amelynek rendező-koreográfusa, a koncepció és szcenika megalkotója Frenák Pál, az évadban utoljára lehet megnézni Sepsiszentgyörgyön. Az előadásra érvényesek a Tamási Áron Színház bérletei, jegyek a központi jegyirodában (telefon: 0267 312 104) és a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

 

SZÍNHÁZ

* Csütörtökön 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó nagytermi stúdiójában a Városi Színház a Ketten maradtak (Hamvas Béla Nyomán) című darabját játssza. Az előadásra a Toldi-bérlet – stúdió 2. érvényes., Jegyár: 20 lej felnőtteknek, 15 lej diákoknak és nyugdíjasoknak.

* Február 8-án 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó nagytermi stúdiójában a Városi Színház Jordi Galcerán A Grönholm-módszer című darabját játssza. Jegyár: 15/20 lej.

* Február 12-én, kedden 13 órától szervezett diákelőadásként, 19 órától szabadelőadásként látható a kovásznai Művelődési Központban a kézdivásárhelyi Városi Színház Yasmina Reza Művészet című előadása.

 

GRUPPEN – HECC

Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében február 23-án 17 és 20 órakor a marosvásárhelyi kabarétársulat Nem vagyOK egészEN 100AS című előadása tekinthető meg. Jegyár: 30 lej. Érdeklődni lehet a 0721 139.882-es telefonon. Kovásznán, a Művelődési Központban február 24-én, vasárnap 16.30-tól és 19 órától tekinthető meg az előadás. Fellép: Nagy István, Kárp György, Nagy Péter, Biluska Annamária, Csíki Hajnal, Tóth Kati. Rendezte: Nagy István. Jegyek elővételben a művelődési házban kaphatóak hétköznap 8–15 óra között.

 

GÓBÉ FARSANG

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes február 19-én, kedden 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében a Góbé farsang című előadását játssza.

 

BÁBSZÍNHÁZ

Február 9-én és február 16-án, szombaton 10.30-tól és 11.30-tól a Tündérek tenyerén című babaszínházi előadását játssza a Cimborák Bábszínház a stúdióteremben. Az előadásra a felnőtt- és a babajegy egyaránt 7 lejbe kerül. A foglalásokat a 0755.335.400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várják. A helyek száma korlátozott (21 férőhely). Jegyeket váltani az előadások előtt fél órával lehet a helyszínen.

 

KAMARAZENE

* Február10-én, vasárnap 18 órától Kézdivásárhelyen, az Erzsébet Teremben és hétfőn 18 órától a Bástya házban kamarazene-koncertet tart a marosvásárhelyi Tiberius vonósnégyes (Molnár Tibor – I. hegedű, Lokodi Károly –II. hegedű, Molnár József – brácsa, Zágoni Előd – cselló) és Bartha Lajos brácsás. A szentgyörgyi előadásra a helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén, Olt utca 6. sz. naponta 9–15 óra között (tel.: 0267.373.651). Egy jegy ára 10 lej.

 

ZENE

A Kolozsvári Operettissimo együttes február 15-én, pénteken 19 órai kezdettel a kovásznai Művelődési Központban egy új műsorral lepi meg a közönséget, amelynek címe: Haccáré-Haccacáré. A hungarikumnak minősített operett és a musical mellett ezúttal a magyar filmslágerek teszik varázslatosabbá előadásukat. A jegy ára 25 lej, elővételben kapható a kovásznai művelődési házban hétköznapokon 8-tól 15 óráig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük