Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MAGYAR FILM

A Balassi Intézet a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házzal, a Cityplex-mozihálózattal és a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézettel közösen filmtörténeti vetítéssorozatot indít Sepsiszentgyörgyön, 120 éves a magyar film címmel. A sorozat 11 alkotásból áll, a vetítésekre minden hét szerdáján kerül sor. Ma 18 órától a Művész Mozi 1-es termében az 1916-ban készült, Mire megvénülünk és az 1917-ben készült Az utolsó éjszaka című némafilmeket láthatja a közönség. Az alkotásokat, az egykori korszakot megidézve, Szép András zongora-improvizációja kíséri. A sorozatot Kósa András László, a Balassi Intézet igazgatója vezeti be.

 

HANGVERSENY

Az Árkosi Kulturális Központ ma 18.30-tól rendkívüli canto-hagversenyt szervez a Bástya-házban. Előadók: Bianca Timaru, Diana Sima, Adnana Gavrila, Denisa Bala Topan, Székely Fruzsina Kitty, Biró Gyopár, Andra Tautu, Alexandra Popa szopránok és Corina Purcarea, Molnár Célia mezzoszopránok.

Zongorakíséret: dr. Mihaela Pavel. A helyek száma korlátozott. Egy jegy ára 5 lej.

 

HUMORPINCE

A Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 18 órától a Parittya Egyesület tagjai várnak minden humorkedvelő személyt, akik bemutathatják, felolvashatják humoros írásaikat.

 

SZÍNHÁZ

* Pénteken 19 órától a Tamási Áron Színházban Harold Pinter Évforduló című darabját mutatja be a magyar társulat. Rendező: Alexandru Dabija.

* A Háromszék Táncegyüttes pénteken 19 órától Háromszék Táncstúdióban mutatja be a Könczei Árpád rendezte Mundruc című táncszínházi előadását. A darab május 6-án, szombaton 19 órától is megtekinthető. Jegyek elővételben a kulturális szervezőirodában kaphatók (tel.: 0267.312.104).

 

ZENE

Május 8-án 19 órától szimfonikus hangversenyt tart a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban. Hangversenymester: Péter Tfirst hegedűművész, szólista: Fátyol Rudolf hegedűművész.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük