Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MAGYAR SZEMLE-EST

Ma 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében tartják a budapesti Magyar Szemle folyóirat estjét. A rendezvény keretében S. Király Béla szerkesztő bemutatja az 1927-ben alapított kiadványt, a folyóirat főszerkesztője, dr. Gróh Gáspár pedig Szabó Dezső tükrei címmel tart előadást. Az esemény házigazdája Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

 

SZÍNHÁZ

A Tamási Áron Színházban ma és holnap 19 órától a kamarateremben Yasmina Reza: Művészet – a kézdivásárhelyi Városi Színház vendégelőadása tekinthető meg.

 

MŰVÉSZ MOZI

*Ma: 16.45 Luis és a Zűrlények (német animációs vígjáték, r. sz., 86 p.); 17.00 Luis és a Zűrlények (m. sz.); 18.30 Egy kis szívesség (am. krimi, thriller, 117 p., m. sz.); 18.45 Aurora Borealis – Északi fény (magyar dráma, 104 p.); 20.45 Predator – A ragadozó (am. akciófilm, 107 p.); 21.00 Bűbájosok (fr. vígjáték, 100 p.).

* Csütörtökön: 16.45 Luis és a Zűrlények (r. sz.); 17.00 Luis és a Zűrlények (m. sz.); 18.15 Szelíd teremtés (fr. dráma, 160 p.); 19.00 Predator – A ragadozó; 21.00 Lajkó – Cigány az űrben (magyar fekete komédia); 21.00 Egy kis szívesség (m. sz.).

 

FILMVETÍTÉS

Az RMDSZ berecki nőszervezete és Bereck Község Önkormányzata meghívására szeptember 21-én, pénteken, 20 órától a Vándormozi A Viszkis című filmet vetíti a helyi Művelődési Központban. A belépő ára 15 lej.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

* Serdült Benke Éva magyarországi író Gerinceltörésben című interjúkötetét mutatják be holnap 17 órától az uzoni Erdélyi Lajos Községi Könyvtárban, ahol a szerzővel dr. Nagy Lajos orvos, helytörténész beszélget, de jelen lesz Káli-Király István is a kiadó részéről. Pénteken 18 órától Kézdivásárhelyen, a Gyűjtemények Házában Ambrus Ágnes ny. egyetemi oktató beszélget a szerzővel.

* Holnap 19 órától a Kinda István által sajtó alá rendezett Nagy Sándor: Kispalástos küzdelem (1887–1966) című „több mint életrajzi” kiadványt mutatják be a Székely Nemzeti Múzeumban. Köszöntőt mond Vargha Mihály igazgató, majd Próféta a saját hazájában? címmel Incze Zsolt, a Szemerjai Református Egyházközség lelkipásztora osztja meg gondolatait a kiadvány kapcsán.

 

TÁNC

Ma és holnap 19 órától Sepsiszentgyörgyön, a Háromszék Táncstúdióban a Háromszék Táncegyüttes a Vágják az erdei utat… című folklórelőadása tekinthető meg. Az Ivácson László rendezte táncprodukció az első világháború erdélyi vonatkozásairól szól a népzene és a néptánc nyelvén. Koreográfusok: Farkas Tamás, Farkas Ágnes, Kádár Ignác, Nagypál Anett, Tekeres Gizella, Melles Endre. Zenei szerkesztő: Fazakas Levente. Rendező-koreográfus: Ivácson László, majd. Jegyek a kulturális szervezőirodában (tel.: 0267.312.104) és a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

 

NÉPMESEMONDÓ-VERSENY

A Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig címmel meghirdeti első, határokon átívelő népmesemondó versenyét. A szervezők a Kárpát-medencéből azoknak a 18 év felettieknek a jelentkezését várják, akik hagyományosan, élő szavas, improvizatív módon elmondott népmesék előadásában otthonosak. A versenyre három kategóriában – pedagógusok, hivatásos mesemondók és kezdő tehetségek – lehet jelentkezni október 10-ig a Hagyományok Háza honlapjáról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint egy videofelvétel elküldésével. A videofelvételen legalább egyfős hallgatóság előtt egy elejétől végéig elmondott magyar népmesét kérnek, az értékeléshez megfelelő minőségben, 7–45 percben. Részletek: www.hagyomanyokhaza.hu/versenyek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük