Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajándék a gondozottaknak

Ajándék a gondozottaknak Kultúra

A Cimborák Bábszínház 2017. március 21-én, a bábszínházi világnapon indította útjára a Bábszínház a periférián című programját, melynek az volt a célja, hogy olyan helyszínekre is eljusson a társulat, ahol a közönség ritkán, vagy egyáltalán nem lát bábszínházi előadásokat.

Akkor A három kismalac (rendező: Nagy-Lázár József) című előadás szabadtéri változatát láthatták a Csíki negyedi Bertis előtt, és az Állomás negyedben, a piac melletti játszótéren. A 2018-as bábszínházi világnapon, együttműködve a Gyulafehérvári Caritas háromszéki csapatával, A három kismalac című előadást sikerült eljuttatni az őrkői gyermekközönséghez. Az őrkői multifunkcionális központ mindkét előadásra megtelt, nagy öröm volt látni, hogy kicsit és nagyot egyaránt elvarázsol a bábszínház színes világa.

Hirdetés
Hirdetés

Idén, A halhatatlanságra vágyó királyfi (rendező: Vajda Zsuzsanna, Pilári Gábor – Márkus Színház) magyar népmese alapján készült előadással kívánja ünnepelni a bábszínházi világnapot a Cimbora. Az előadás sajátosságait figyelembe véve, ezúttal nem kiszállnak a perifériára, hanem a bábszínház stúdiótermében játsszanak. Március 21-én, csütörtökön 11 órára meghívták a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság gondnoksága alatt nevelkedő gyermekeket, valamint 18 órára a Zathureczky Berta Központ időskorú lakóit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük