Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tolerancia fontos

A DbutanT színházi fesztivál zárórendezvényeként szombaton délben 430 kis- és nagyember táncol a toleranciáért és a tolerancia jegyében. Miért pont azért? Az mindennap fontos – mondta a szervező, Marton Enikő, a Kék Hold Táncklub vezetője.

Egy dallamot, Zorán Kólóját hallgatva született meg az idea, hogy a főtéren sok ember táncoljon – szólt az előzményekről Marton Enikő. Az ötlet természetesen és könnyedén találkozott az Andrei Mureșanu Színház igazgatónőjének, Popa Anna Mariának a szándékával, hogy az idén a koreográfusokra koncentráló DbutanT fesztivál végét egy olyan rendezvénnyel zárják le, amelyet kivisznek a színház falai közül.

Hirdetés
Hirdetés

A Kék Hold Táncklub táncosai, a Csipike óvoda pöttömei, a Váradi József, a Néri Szent Fülöp Speciális Iskola diákjai és a Constantin Brîncuși-, Berde Áron-líceumok szak- és középiskolásai, Tittesz Tünde zumbás tanítványai lesznek a produkció résztvevői. Utóbbiak éppen erre a flashmobra készülve ismerkedtek meg a tolerancia fogalmával. És ez a fókusz határozta meg a táncos produkció műfaját is: a Kóló dallamára fognak a résztvevők előadni egy körtáncot, a kóló ugyanis éppen ilyen, a román hóra szerb változata, amelyben a másikra is nagyon kell figyelni.

A táncot a Plugor Sándor Művészeti Líceum zenekara és Eufónia kórusa kíséri, illetve három szólista három nyelven énekeli majd a Kólót: Sebestyén Lázár Enikő magyarul, Marius Popa románul és Opra Mónika angolul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük