Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Nagy Mózes rajzkiállítása

A Nagy Mózes rajzkiállítása Kultúra

Pénteken rendhagyó módon a Nagy Mózes Gimnázium dísztermében nyitották meg az iskola nyolcadikos diákjainak hagyományos rajzkiállítását. Az eseményen az ifjú művészeken kívül családtagok, pedagógusok vettek részt.

Hirdetés
Hirdetés

Tavaly érthető módon elmaradt, idén pedig nem a szokásos helyen – az Incze László Céhtörténeti Múzeumban –, hanem a kantai líceumban nyitották meg a szokásos, évzáró képzőművészeti kiállítást. A rajztagozatos diákok bemutatkozásának részvevőit dr. Rancz Teréz, a líceum aligazgatója köszöntötte, elmondva: szűkebb értelemben a művészet nem más, mint a valóság visszatükröződése a művész látásmódján keresztül, ami katartikus élményt nyújt. „Ezért tartjuk fontosnak iskolánkban a rajztagozat működését, ezért hívjuk életre odaadó lelkesedéssel minden iskolai év májusában azt a tárlatot, ami betekintést nyújt a képzőművészetek iránt elkötelezett diákjaink évi munkájába” – mondta a pedagógus, akinek felvezetőjét követően az iskola diákjai kulturális előadást mutattak be, felkészítőjük Tamás Annamária volt.

A nyolcadikosok nevében Barabás Panna Rozália, Ercse Réka és Molnár Panna mondott búcsúbeszédet, köszönetet a tanáraiknak, majd Ferencz Éva tanárnő méltatta a közszemlére helyezett mintegy száz rajzot, festményt, plasztikát és domborművet. A rajztagozatos diákokkal Györgyjakab Boróka, Szász Edit és Koszta Ervin művésztanárok foglalkoztak az elmúlt négy évben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük