Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Hahotától megáll az ész!

A Hahotától megáll az ész! Kultúra

A napokban Sepsiszentgyörgyön, a hónap végén pedig Kovásznán és Kézdivásárhelyen viszi színre Megáll az ész! című szilveszteri kabaréját a marosvásárhelyi Hahota színtársulat. Az idei előadásról Puskás Győzővel, a színtársulat vezető színészével beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

– Mitől áll meg az ész? Mire számíthat a közönség?

– Nem véletlen a címválasztás, szinte minden jelenetben elhangzik, nem is egyszer, pontosan azért, mert hihetetlen helyzetekbe kerülnek a szereplők, amikor úgy tűnik számukra, hogy megáll az ész. Mindig arra törekedtünk, hogy egy átfogó címet találjunk, idén ez illik a legjobban az előadáshoz. Nem szeretnék sokat elárulni, talán csak annyit, hogy négy nagyobb lélegzetű bohózat van benne, zenével tarkítva, illetve egy kétszereplős jelenet, amit a változatosság kedvéért iktattunk be. Maradunk a tőlünk megszokott klasszikus kabarénál, azért mert ezek a bohózatok örökzöldek, örökérvényűek, az életből merítkeznek.

– Milyenek a visszajelzések?

– Eddig mindenhol nagy sikerrel játszottuk, túl vagyunk az 50. előadáson. Úgy terveztük, hogy nyolcvannál megállunk, nem mintha nem lenne több igény rá, de egyéb kötelezettségeink is vannak: hatan az Ariel Színházban is dolgozunk, és ott is elkezdődnek a turnék. Tavaly például az idény három hónapig tartott, a kilencvenedik előadás után zártuk a sorozatot.

– Kinek akarnak leginkább megfelelni?

– Minden nézőnek, a tinédzserkorútól a százévesig, hogy olyasvalamit nyújtsunk, amitől ő önfeledten tud szórakozni, amitől elfelejti búját-baját, és esetleg ebből táplálkozik napokon keresztül. Sokszor találkozom nézőkkel, akik replikákat mondanak vissza napokkal az előadás után is. Kell ennél több, minthogy lehangolva érkeznek és kacarászva távoznak?

– Mi az utolsó gondolata mielőtt fellép a színpadra?

– Minden előadás előtt imádkozom, kérem a jó Istent, hogy a nézők jól érezzék magukat, tudjanak felszabadulni, és érzem, minden egyes alkalommal megsegít minket. Sokan kérdezik, nem unalmas az 50. előadáson is színre lépni? Egyáltalán nem, mert a nézők mindig cserélődnek, számukra minden egyes alkalom először van, ezért nem is lehet két egyforma produkció. Vidékenként, városonként is változik a reagálás. Az egyik közönség erre, a másik arra vevő, és nekünk minden közönségért meg kell küzdenünk!

A Hahota színtársulat Megáll az ész című fergeteges előadását Sepsiszentgyörgyön szerdán, csütörtökön és pénteken 17 és 20 órától lehet megtekinteni a Tamási Áron Színház előadótermében. A kabarét február 25-én 17 és 20 órától a kovásznai művelődési központban viszik színre, a kézdivásárhelyi Vigadóban február 26-án, 27-én és 28-án 17 és 20 órai kezdettel vendégszerepelnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük