Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A győzelmekben újjászülettünk

A győzelmekben újjászülettünk Kultúra

„Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát.” Jn 3,3

Hirdetés
Hirdetés

Megtartó Istenünk, fáradhatatlan gondviselés Atyja! Mint a csodálatos népmesék világának hősei a legbecsesebb kincsként kapott varázsigét, mely minden próbán átsegíti azt, ki bírja e szót – úgy vesszük ajkunkra a Te nevedet. És mikor kimondjuk, érezzük megtéveszthetetlen erejét.

Mintha megváltozna a világ körülöttünk, vagy inkább mi tekintünk megváltozottan a világra: az azelőtt szorongó, elbátortalanodott ember szívébe bátorság költözik. Az Élet útvesztőiben megrekedt ember megleli a követendő utat. A csalódott és megkeseredett szív a remény sugarától áthatva serken új bizalomra. A gyász fájdalmától meggyötört lélek vigasztalást talál. A beteg a te neveddel az ajkán, mintha a gyógyulás ígéretét érezné szívében fészket rakni. Az egyedül élőnek mintha feloldódna a magány nyomasztó súlya, mit kitölt a Te megidézett jelenléted. A próbák előtt álló gyermeked pedig felvértezve érzi magát készen az újabb próbák legyőzésére.

Istenünk! Kimondjuk most mi is ezt a varázsigét, mert szükségünk van rád. Mert nem kevés és nem egyszerű a próba, mely előtt most állunk. Sokszor volt már hitünk, bizalmunk, kitartásunk próbák súlyának kitéve, és Te mindig erőt adtál, a Te neveddel ajkunkon és szívünkben mindig győztünk. És ezekben a győzelmekben mindig újjászülettünk. Újjászületéseinkben mindig gazdagabbak lettünk egy-egy új, önmagunkban felfedezett értékkel, mely erősebbé tett bennünket.

Az újabb próba útján már elindultunk, de tudjuk, hogy nem vagyunk magunkra, és birtokunkban van egy varázsige, mit lehet, már sokan ismertek, mások most találtak rá emlékeik között, lehet, sokan most tanulják ajkukon formálni a szót, de mindannyian kimondjuk: Istenünk! És egyre többen mondjuk, és egyre többen hisszük áldott és szent bizonyossággal, hogy az előttünk álló világméretű próbában nem hagysz magunkra. Mi pedig abban, Veled azt legyőzve, mint újjászületett emberek ismerjük fel nagy ajándékaidat: az egymásért való felelősség érzésében megújuló hit, értelem, szabad akarat, lelkiismeret és szeretet áldását! Ámen.

Ilkei Árpád unitárius lelkipásztor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük