Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A 13. vitaverseny

A 13. vitaverseny Kultúra

Ismét Sepsiszentgyörgyre várják az ország legjobb vitázóit. A tizenharmadik alkalommal megrendezendő, Saint George City of Debate nevű rendezvényt hétvégén tartják hetven csapat részvételével.

Az akadémiai vitaverseny szabályzata arról szól, hogy a meghirdetett témákkal kapcsolatban logikusan, megalapozottan, néhány percre korlátozott idő alatt érvelni kell, egyik csapat az elfogadása mellett, a másik ellene. Akiknek érveit meggyőzőbbnek, jobban felépítettnek, érthetőbben elmagyarázottabbnak ítéli meg a versenybíróság, az továbbjut. A verseny arra „kényszeríti” a résztvevőket, hogy tájékozódjanak a meghirdetett témakörökben, és véleményüket érthetően, tisztán, nyilvánosan fogalmazzák meg.

Hirdetés
Hirdetés

A program szerint idén olyan témák kerülnek megvitatásra, hogy a fejlődésben lévő országoknak privatizálniuk kellene-e a közszállítást és a közszolgáltatásokat, vagy hogy a felnőtt lakosságnak kötelessége-e anyagilag támogatni rászoruló szüleit. A március 8-a és 10-e közötti vetélkedőre háromtagú csapatok neveztek az ország egész területéről, így – a bírókkal együtt – a résztvevők száma jóval meghaladja a 250-et. A nyilvános döntőre március 10-én 15.30-kor kerül sor a Székely Mikó Kollégium dísztermében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük