Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meghódították Aprócia birodalmát

Meghódították Aprócia birodalmát Kultúra

Idén hetedik alkalommal került sor a Családi Nap szervezésére a SIC Feszt keretében, melyre több mint ötszáz család látogatott ki, és több száz gyerek vett részt a különböző tevékenységeken. A gyerekeket mesés környezetben várták, hogy elnyerjék Aprócia birodalmának kulcsát, amit próbatételek által hódíthattak meg.

 

Augusztus 12-én, szombaton gyerekzsivaj és nevetés töltötte be az árkosi Szentkereszty kastély udvarát, ahol kezdetét vette a Családi Nap. Idén Aprócia birodalmának kulcsát nyerhették el a gyerekek, akik mintegy 40 tevékenységet próbálhattak ki, kalandozva a mesék világában. A rendezvény célja a család, mint kötelék népszerűsítése és fontosságának bemutatása a fiatalok körében, valamint minőségi idő eltöltése családias légkörben a szülők és gyerekek számára szánt színes, változatos, kreatív tanulással és szórakozással egybekötött programokkal.

Idén is több mint negyven asztalnál lehetett kipróbálni érdekes játékokat: kézműves, ügyességi, készség- és képességfejlesztő foglalkozáson vehettek részt a látogatók, de akadályverseny, mesehallgatás és bábszínház is volt.

Minden gyerek útlevéllel indult kalandozni, majd a különböző tevékenységek után pontokat gyűjtöttek, elnyerve végül a birodalom kulcsát, amit nyakba akasztható medál formájában adtak át a szervezők, oklevél kíséretében.

A feladatok különbözőek voltak: készítettek fürdőbombát, sütöttek hamuban sült pogácsát, de végezhettek tudományos kísérleteket is. A rendezvény alatt a színpad is megelevenedett, a gyereknap, családi nap szerves részét képezték a koncertek, színpadra lépett a Mozsikácska egy vidám, interaktív gyermekkoncertettel, majd a Folker együttes segítségével Eszes Gyurka és az Ezmók mesefoglalkozással egybekötött koncertje szórakoztatta a kicsiket és nagyokat.

A Családi Nap során díjazták Az én családi napom rajzverseny nyerteseit is, a pályázatra idén 87 rajz, festmény érkezett. A rajzokra a közösségi médiában lehetett szavazni, a legtöbb szavazatot kapott rajzot Bálint Eduárd Adrián készítette, aki 554 kedvelést gyűjtött össze. Második helyen Fail Nóra végzett 479 like-kal, míg harmadik helyzett Kozma Béla lett 367 kedveléssel. Negyedik helyen, különdíjban részesült Kiss Zselyke Dorina 364 kedveléssel. A nyertesek vásárlási utalványt kaptak, amit a Dr. Office irodaszereket forgalmazó boltban válthatnak be.

Grüman Éva Orsolya, a Családi Nap főszervezője elmondta: idén is törekedtek arra, hogy színvonalas, hangulatos eseményt szervezzenek, ahol a gyerekek és a szülők is jól érezhetik magukat. A foglalkozásokat különböző tematikák köré építették, amelyek által a gyerekek tanulhattak is: környezetvédelem, hagyományos mesterségek és játékok által. A főszervező kiemelte: a jövő olyan, amilyenné a gyerekeinket neveljük, a családi nap célja pedig az iránymutatás is. 

 Az Apróciák varázslatos világa esemény remek alkalom volt a családi együtt töltött időre, kreatív kikapcsolódásra és felejthetetlen élményekre. Jövőre újra találkozunk! 

Közlemény

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük