Felhívás!

Hősként ünnepelnek egy román vízimentőt Olaszországban

Hősként ünnepelnek egy román vízimentőt Olaszországban Külföld

Egy román vízimentő, Alin valóságos hős lett az olasz sajtóban, miután 12 percnyi újraélesztés után sikerült megmentenie egy gyerek életét. “Köszönöm Alin, egy hős vízimentő vagy” – üzente a gyerek anyja, miután fiát kiengedték a kórházból.

A La Repubblica beszámolója szerint a 38 éves vízimentő szakszerű beavatkozása mentette meg a 12 éves fiú életét, aki rosszul lett a tengerben.

Alin a Bahia nevezetű strandon teljesít szolgálatot, amely a legnépszerűbbnek számít Ostia vidékén. A férfi, aki a Spartan akadályversenyek rendszeres résztvevője, eképpen számolt be a történtekről:

“Eszméletlen volt, amikor kihoztam a vízből, így elkezdtem az újraélesztést. (…) Szívmasszást és mesterséges lélegeztetést végeztem, és végül, a negyedik ismétlés után, a fiú kinyitotta a szemét, édesanyja pedig zokogni kezdett örömében. Később a helyszínre érkeztek a mentősök is, és a fiút helikopterrel szállították a római kórházba”.

A vízimentő 12 percen át küzdött a fiú életéért. Utólag a gyerek anyja felkereste a férfit, köszönetet mondott, és közölte, hogy a fiú jól van, kiengedték a kórházból.

“Megígérte, hogy eljön a strandra, hogy személyesen is megköszönje. Az efféle esetek szerencsére nem túl gyakoriak, de amikor megtörténnek, meg kell őrizned a hidegvéred, és pontosan tudnod kell, hogy mi a teendő. Ez nagy személyes és szakmai elégtételt jelent számomra” – mesélte Alin, aki két gyermek édesapja.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.