Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

166 euróra büntettek egy olasz férfit, mert kakasa „terrorizálta” a szomszédokat

166 euróra büntettek egy olasz férfit, mert kakasa „terrorizálta” a szomszédokat Külföld

A The Guardian számolt be a különös esetről, miszerint egy olasz férfi azért kapott 166 euró pénzbírságot, mert a kakasa kukorékolt. A 83 éves nyugdíjas szomszédjai tettek panaszt amiatt, hogy minden reggel felébreszti őket a kakas éneke.

Hirdetés
Hirdetés

Egy rendőrnek jutott a nemes feladat, hogy elmenjen Angelo Boletti lombardiai házához ellenőrizni, a szomszédok panaszai igazak-e.

A nyugdíjas kakas-gazdának egyáltalán nem tetszett a pénzbírság, de a rendőrök úgy találták, hogy a férfi bűnös volt, hiszen megsértette azt a szabályt, amely szerint a háziállatokat legalább 10 méter távolságra kell tartani a szomszédos házaktól.

„Nem tudtam mit mondani” – nyilatkozta Boletti, hozzátette, a Carlino névre hallgató kakas 10 évet él kertjében, mielőtt szomszédjai miatt barátjának ajándékozta volna. Az új gondozó nyaralni ment nemrégiben, így a kakas visszatért régi gazdijához. „Szólhattak volna erről a szabályról hamarabb. Felveszem a kapcsolatot a rendőrséggel, a prefektussal, az egész világgal”.

Emma Perfetti, Castiraga Vidardo város polgármestere szerint a hatóságoknak „kötelező így cselekedniük” a szomszédok számos panasza után. Hozzátette, a kakas több mint 20 napja volt már az udvaron. „Nem normális, hogy a fél kerületet hajnal fél ötkor felébressze” – mondta.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 12., 14:04
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Itthon akkor sok állat tartó gazdát egyenesen agyon kéne lőni. Sok süket olasz,ezért vannak ott ahol,és ezért is volt náluk is a Covid19 ennyire halálosA sok süket nyugíjas jó dolgában megbolondul s ritkítani kellett…

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 22., 17:59
  ÉRTÉKELÉS: 0

  reggel fél ötkor már világos van! mi lenne, HA hajnalok hajnálán kukorékolna a kakas?és milyen szép öreg az ÁLLATKA! a hülye szomszédoknak be lehet fogni,kötni, tapasztani akár kakas k….is a szájukat. az Állatkéknak NEM lehet bekötni a csűrüket! 2020.aug. 22

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 2., 16:46
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nem kell messzire menni, mert Szigetszentmiklóson hivatalosan felszólította az Önk. illetékese a 78 éves nénit, tüntesse el a törpe kakasát. A szomszéd urat zavarta a kakas hangja.