Felhívás!

VII. SegédKezek kalákatábor

A Magyar Unitárius Egyház keretében működő egyháztársadalmi szervezetek, a Gondviselés Segélyszervezet és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE), idén a SegédKezek kalákatábor hetedik kiírását szervezte meg – az egyház fennállásának 450. évfordulója jegyében.

Az augusztus 27. – szeptember 2. között megrendezett önkéntes munkatábor a két Homoród menti településen zajlott. A tábori központ helyszíne Homoródszentmárton volt. A résztvevők elsősorban rászoruló idős személyeknek nyújtottak segítséget, illetve közösségi helyszíneken (templom, közösségi ház, paplak, iskola, óvoda, park, múzeum, tájház) kalákáztak. A táborsorozat célja a rászorulók közvetlen segítése, ugyanakkor a közösségi szolidaritás évszázados hagyományának, a kalákának a népszerűsítése.

A 80 résztvevő (14 és 36 év közötti ifjak) 29 különböző erdélyi helységből érkezett a Homoródok mentére, ahol 15 településen, összesen 55 családnál, illetve tucatnyi közösségi épületnél a következő munkaterületeken dolgozott: háztáji takarítás, favágás, gyomlálás, kaszálás, lakások meszelése, kapuk és kerítések festése, krumpliszedés és egyebek. A kalákatábort istentisztelettel zártuk, majd számba vettük a munkálatok eredményeit és a rendezvény egészét.

Az idei kalákatábor kiemelt támogatói: Magyar Unitárius Egyház, Magyarország Kormánya (az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alap által), az Amerikai Egyesült Államokbeli Unitárius-Univerzalista Egyesület, a Homoródszentmártoni Unitárius Egyházközség és a szomszédos egyházközségek, a recsenyédi Nagy-Homoród Panzió, továbbá magánszemélyek.

 

A Gondviselés Segélyszervezet és az ODFIE elnöksége

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.