Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Törvénytelenségek az MPP-ben

2019. október 24-én sajtótájékoztatót hívtam össze. Mivel ezen csupán a sajtó egyetlen képviselője jelent meg, nyilvánosságra hozom álláspontomat.

Az MPP-n belüli törvénytelenségek sorozata a 116 új tag kizárásával, elutasításával csúcsosodott ki. Nem csak az MPP-ben, hanem minden pártban elképzelhetetlen, hogy a párthoz csatlakozni kívánó embereknek tömegesen elutasításban legyen részük oly módon, hogy azelőtt már megkapták az értesítést, hogy a párt elfogadta a felvételi kérelmüket, tagként a bejegyzésüket.

A törvénytelenségek nem most kezdődtek, én visszamennék a szeptemberben megtartott országos választmányi ülésünkig, ahol 24 jelenlévő tagból huszonhárman tartották szükségesnek a székelyudvarhelyi tisztújító gyűlés megismétlését. Ennek összehívásával, lebonyolításával engem bízott meg a választmány a székelyudvarhelyi MPP-ben kialakult patthelyzetet megoldandó. Közben Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét is kizárták a pártból, és polgármesterként is el akarják lehetetleníteni; minden szabályt, törvényt áthágnak, hogy céljukat elérjék.

Tulajdonképpen az történik, hogy aki Gálfi mellett kiállt, és az alapszabályzat betartásának hiányát szóvá tette, azt felfüggesztik, kizárják a pártból, ahogyan például Rákossy Botond József megyei elnökkel is eljártak. Az általam vezetett választmányi ülésen arról döntöttünk, hogy nem lesznek többé kizárások, a székelyudvarhelyi tisztújítást meg kell ismételni, de ehhez képest erőből felülbírálják a törvényes üléseken hozott döntéseket. Én azt szeretném, ha a székelyudvarhelyi MPP tagságból minél többen megszólalnának, mert meggyőződésem, hogy a helyi szervezeti ügyeit helyben kell, helyben lehet megoldani.

Pethő István, az MPP Országos Választmányának elnöke (jelenleg pozíciójából felfüggesztett)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük