Felhívás!

Tisztelt Polgártársak!

Mai világunkban egyre jobban észrevehető és látható az emberi kapcsolatok közti elhidegülés, az irigység, a másik emberre nem figyelés. A régi székely közösségekben lehetetlen volt megvalósítani nagy dolgokat a falusfelek, embertársak segítsége nélkül, „ma rajtad, holnap rajtam” felfogással a segítség a közösség erénye volt.

Akármilyen rohanó világot éljünk, ha az ember bajba jut, előjön embertársai lelkéből a segítőkészség. Az elmúlt időszak bizonyossága volt ennek, hogy az emberekben még létezik segítőkészség, létezik együttérzés a bajbajutott embertársak iránt, hiszen pár hete kommandói emberek egy életen át gyűjtött vagyona vált a lángok martalékává.

A segítségadásra Zágon és Papolc is reagált. A polgármesteri hivatal kezdeményezésére, az emberek összefogása által nagy mennyiségű ruházati cikket, tisztító- és tisztálkodószereket, tartós élelmiszereket és pénzbeli adományt sikerült összegyűjteni és a helyszínre szállítani. Ez úton szeretnék köszönetet mondani a zágoni és papolci református, római katolikus, ortodox egyházközségeknek, a Mikes Kelemen Általános Iskolának, a George Cosbuc I-IV. Osztályos Iskolának, a papolci iskolának, a Szabó Kati, Ion Creangă papolci óvodáknak, a Zágoni Magánerdészetnek, az önkéntes tűzoltóknak, cégeknek, az MKI ifjúsági szervezetnek és magánszemélyeknek, akik segítségükkel enyhítettek a bajba jutott kommandói családok életén.

Köszönet a segítségért!

Tisztelettel és megbecsüléssel,

Kiss Augustin, Zágon község polgármestere

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.