Szelektíven gyűjtjük a szemetet!

A TEGA RT. a vidéki községekben és településeken a szelektíven gyűjtött hulladékok (papír, pillepalack, üveg, fém italos doboz) elszállítását házról házra, zsákos gyűjtőrendszerrel fogja biztosítani. A szelektív zsákok begyűjtését a hulladéknaptár szerint, minden hónapban az utolsó hulladékelszállítási napon végzi, így májusban a gyűjtés a következő napokon történik:

–        csütörtökön, május 25-én Bikfalván, Szentivánban, Kilyénben és Szotyorban

–        pénteken, május 26-án Lisznyóban, Liszynópatakon, Sepsimagyaróson és Bodokon

–        hétfőn, május 29-én Sepsibükszádon, Málnáson és Oltszemen

–        kedden, május 30-án Zalánban, Málnásfürdőn és Mikóújfaluban

–        szerdán, május 31-én Uzonban, Bereckben, Ojtozban és Kézdimartonoson.

A gyűjtés során munkatársaink biztosítani fogják a cserezsákot is! A szolgáltató által biztosított szelektív hulladékos zsák kizárólag a fent említett hasznosítható hulladékok gyűjtésére használható. Amennyiben a kihelyezett zsákban más jellegű hulladékot (pl. vegyes szemetet) tesznek ki, a szolgáltató nem szállítja el, ezért az ingatlan tulajdonosának a kedvezményt sem tudja biztosítani!

A szelektív hulladékgyűjtés kizárólag a lakosság együttműködésével lehetséges, ezért kérjük, járuljanak hozzá a törekvés sikeréhez! A gyűjtés legfőbb célja a vegyes hulladékok mennyiségének csökkentése és a magasabb szelektív gyűjtési arányok elérése.

A gyűjtéssel kapcsolatos bővebb információkat a díjbeszedő ügynöknél vagy a 0267.310.123-as telefonszámon lehet igényelni.

TEGA-közlemény

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. május 23., 10:57
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Pazar! Jó lenne ha ezt Szentgyörgyön is meg lehetne valahogy valosítani, mert a magánházaktól nem hordják el a szelektíven gyűjtött szemetet, pedig ugy gondolom hogy van rá igény bőven.

 • User
  Dátum: 2017. május 23., 19:41
  ÉRTÉKELÉS: 4

  És a többi falvak? Oda mikor mennek? Honnan kitől kérek zsákot ha a díjbeszedő ügynök nem helybéli?
  Talán így csökkenne a sok kidobott szemét, azoktól is el kellene vigyék akik a mezőkre, árkokba hordják a szemetet.