Hirdetés
Hirdetés

Székely Előfutár Ösztöndíj 2018

A Székelyföld és Erdély sikeres továbblépése a tudásalapú társadalomban elsőrendű feladat. A kutatómunka megtanulása, kutatási eredmények sikeres alkalmazása és új kutatási eredmények kitermelése mind fontosak. Jobban fizető állások a munkavállalóknak, gyorsan fejlődő adófizető vállalatok a közösségnek és nemzetközi elismertség a történelmi kisebbségnek a Székelyföld és Erdély sokszorosan megérdemelt jövője.
Az alapítvány egyaránt érdeklődik természet‐ és társadalomtudományi, valamint a Székelyföld és székely nép sajátos hagyományait ápoló pályázatok iránt. Az Alapítvány Kuratóriuma különös érdeklődést jelez a következő témákban: (I.) a székelyföldi és erdélyi gazdasági fejlődést segítő alkalmazott természettudományi kutatás és újítás; (II.) sikerek és hagyományok a történelmi Erdélyben.
Jelentkezési határidő: 2018. május 15-e, éjfél. A pályázatot e-mailen keresztül kell beadni pdf-formátumban, és a 10 Mbyte méretet nem meghaladva.
Megfelelő számú alkalmas jelentkező esetén az alapítvány 6–8 Székely Előfutár Ösztöndíj kiadását tervezi ebben az évben. A Székely Előfutár Ösztöndíj teljes összege nyertes pályázónként maximum ezer amerikai dollár. Az ösztöndíjat az alapítvány két részletben utalja át a nyerteseknek:
– alaptámogatás: az első egyharmada rész átvétele a pályázó elismerését és a pályázati munka megkezdését szolgálja; a további sikerhez kitartó és célirányos alkotó munka vezet;
– eredményességi támogatás: az ösztöndíj további kb. kétharmad részét a pályázó egy év múlva, akkor kapja meg, miután az elkészült, referált vagy zsűrizett, közlésre alkalmas munkát másolatban eljuttatta az alapítványhoz.
A jelentkezési formanyomtatvány és a pályázat benyújtási útmutató letölthető az internetről az alapítvány weboldalán: forerunnerfederation.org. Beküldési e-mail-cím: ffapplications@gmail.com. Minden beérkezett pályázat visszajelzést kap 48 órán belül.
A Székely Előfutár Alapítvány (Forerunner Federation) közleménye

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük