Sétálj velünk az iskolába!

Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Sétálj velünk iskolába! elnevezésű megmozdulásban való részvételre kérte fel a város iskoláit szeptember 17-én és 18-án az Európai Mobilitási Hét keretében. A figyelemfelkeltő akció legfontosabb célja, hogy tudatosítsa a lakókban és diákokban, hogy a gépjármű-közlekedésnek több alternatívája is létezik: lehet utazni busszal, közlekedni kerékpárral, rollerrel, vagy görkorcsolyával, illetve gyalog is el lehet jutni az iskolába.

Szeptember 17., kedd: az Európai Mobilitási Hét programjának ismertetése a diákokkal, valamint testmozgásra és aktív életre ösztönzés közös tornával. A nap folyamán a résztvevő iskolák udvarán a kiválasztott időben egy közös, 10–15 perces tornát tartanak. A tornagyakorlatot a testnevelés tanszék saját program szerint állítja össze (zenével, páros gyakorlatokkal, nyújtó gyakorlatokkal). A cél 10–15 percen keresztül minél több tanulót megmozgatni, hogy aktívan kezdje mindenki a hetet.

Szeptember 18., szerda: melyik iskolába érkezik a legtöbb tanuló autó nélkül? Keressük Sepsiszentgyörgy legmobilisebb iskoláját!

A nap célja, hogy minél több tanuló és tanár alternatív közlekedési módot használva menjen iskolába. A tanulók eljuthatnak gyalog, biciklivel, rollerrel, gördeszkával vagy tömegközlekedéssel is az iskolába, de fontos, hogy minél többen érkezzenek reggel autó nélkül iskolába. A felmérést reggel a bejáratoknál önbevallásos alapon mérik az erre kijelölt személyek. Az az iskola, ahová a legtöbb tanuló érkezik autó nélkül, elnyeri Sepsiszentgyörgy legmobilisebb iskolája címet.

Ugyanakkor szeptember 20–22. között megrendezik a 13. sepsiszentgyörgyi sportnapokat, ahová a szervezők minden sportolást kedvelőt szívesen várnak, kortól függetlenül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. szeptember 16., 8:40
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Egy Sepsiszentgyörgy méretű városban szinte mindenhova el lehetne jutni gyalog, ha a városvezetést érdekelné a járdák állapota. Sajnos, még akkor sem néznek a gyalázatos állapotban lévő járdákra, mikor az utakat újra aszfaltozzák. Csak néhány utcát említenék, ahol a járda állapota, vagy az ott parkoló autók miatt, nem lehet gyalogosan közlekedni: Domb utca, Dózsa György, Lázár Mihály, Oltmező. A sort lehet folytatni.
    A döntéshozóknak pedig javasolom, hogy járjanak néha gyalog a városközponton kívül is.