Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Sajtódíj a kultúráért

A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ 2019-ben Pro Cultura et Arte díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje az újságírók munkáját, akik az írott és elektronikus sajtóban kiemelten foglalkoznak az erdélyi magyar kultúrával és művészettel, sokat tesznek kulturális, művészeti jelenségek, műhelyek, alkotók tényszerű és színvonalas, egyéni hangú bemutatásáért és népszerűsítéséért, mindezt magas (sajtó)nyelvi igényességgel és színvonalon.

Az 1000 lej értékű díj átadására a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének őszi, gyergyószárhegyi szakmai találkozóján kerül sor. Bármely romániai magyar újságíró benevezhet legfennebb három írással, rádiós vagy televíziós anyaggal (riport, interjú, portré, publicisztika, esszé), amelyek 2021-ben vagy 2022-ben jelentek meg, a téma tekintetében pedig illeszkednek a pályázat szellemiségéhez: valamely kulturális jelenséggel, eseménnyel, szereplővel, művésszel kapcsolatosak.

Kérjük, a pályaműhöz csatoljanak rövid szakmai életrajzot. Jelölhető is a pályamű: bármely újságíró vagy szerkesztőség javasolhatja munkatársát a fenti formai feltételekkel. Nevezési határidő: 2022. szeptember 18., vasárnap éjfél. A pályaműveket a kastelylazar@gmail.com e-mail-címre kérjük eljuttatni a megjelenés helyének, időpontjának feltüntetésével.

A zsűrit a gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ művészeti tanácsának két tagja, valamint a MÚRE képviselője alkotja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.