Felhívás!

Rendhagyó köztéri karácsonyi installációk, dekorok helyi alkotóktól Sepsiszentgyörgyön

Rendhagyó köztéri karácsonyi installációk, dekorok helyi alkotóktól Sepsiszentgyörgyön Közérdekű

Betlehemes gyermekvárossal, kerékpáros fényinstallációval, fényalagúttal, óriási adventi koszorúval, új színpadi tetővel gazdagodott Sepsiszentgyörgy az idei téli ünnepek alatt.

Betlehemes gyermekváros az Erzsébet parkban

Az ünnepre való hangolódás jegyében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata téli gyermekvárost épített a legkisebbeknek. A meseváros a bethlehemi hangulatot idézi és Kis Jézus születésének körülményeit mutatja be az Erzsébet park kőszínpad mögötti részében.

A kültéri díszlet központi eleme az állatokkal teli istálló, ahol a szalma közt Kis Jézust és a szent párt láthatjuk. Az elemek közt megtaláljuk a Betlehembe igyekvő három királyt és a pásztorokat a juhnyájukkal együtt, akiket a betlehemi fényes csillag vezényel az útjukon. A várost körülvevő egyedi tervezésű házak városunk otthonainak jelképei, hiszen mi mindannyian részesei vagyunk a szent este csodájának.

Az alkotás a Cimborák Bábszínház Az Ég ölelkezett ím akkor a földdel… című előadás díszletének kültéri adaptációja, melyet Simó Enikő, helyi képzőművész tervezett, sajátkezűleg rajzolt és festett.

A gyermekváros szomszédságában december 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap élő betlehemmel várnak mindenkit. Az AgroSic közreműködésével élő állatokat, köztük tehenet, bárányokat, lovat, szamarat és nyulakat lehet majd simogatni, az erre a célra megépített karámban.

Kerékpáros fényinstalláció a Főtéren

A Főtér fénypontja idén a hármas tandem kerékpár, amely egy geodóm formájú installáció alatt helyezkedik el és hexagon ülőkék is tartoznak hozzá. A kerékpár hajtásával fények kapcsolódnak fel az installáció elemeiben. A kerékpárt egyszerre maximum három ember használhatja, akik folyamatosan szinkronban kell legyenek társaikkal, mivel a pedálpárok egyszerre forognak, egyiket hajtva a másik kettő is forog.

A hármas kerékpár és a fényinstalláció a Vocalcycle kerékpárműhely részéről Molnár Hunor munkáját dícséri. A köztéri világító hexagon ülőkék, melyek szintén összeköttetésben állnak a kerékpárral, a Kubitstudio munkája, a kivitelezők Fülöp Csenge és György Előd.

Óriási adventi koszorú

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata immár kilencedik éve szervez közös adventi gyertyagyújtást a Főtéren. Az adventi koszorú Bagoly Zsuzsa tervei alapján valósult meg, azt a koncepciót követve, hogy a koszorú a városunkat jelképezze, ezért kerültek idén a koszorúra városfotókkal ellátott díszek. Az adventi koszorú igazi példája az összefogásnak, ugyanis a fenyőágat a kertészet munkatársai fonták, a fáklyákat nap mint nap az önkormányzat munkatársa cseréli, illetve a lángot a Helyi Rendőrség munkatársai gyújtják meg, a díszeket pedig egy helyi cég, a MultiNr vitelezte ki.

Fényboltív az Erzsébet park hídján

Az idei karácsonyi világítás egyik meglepetése a szintén helyi cég által tervezett és kivitelezett Erzsébet parkban található fényboltív, mely a tó feletti hídra van rögzítve. Az alagút fényfüzérrel díszített boltívei meghitt hangulatot varázsolnak a tó felé, amely közkedvelt heyszíne az ünnepi pillanatok megörökítésének.

Ünnepi fényben a kőszínpad

Városunk Főterének kőszínpadára egy mobil színpadtető került, ami fel- és leszerelhető, a fából készült tartóelemeket ponyvaborítás egészíti ki. A színpad borítása jól illeszkedik a környezetébe, diszkrét és ugyanakkor egy ünnepélyes hangulatot kölcsönöz a térnek. Az ötlet kivitelezése szintén egy helyi cég, a Bi-Turn Cons munkáját dicséri.

Művészetis diákok kirakatrajzai

Idén első alkalommal a Plugor Sándor Művészeti Líceum rajz szakos diákjai tervezték és kivitelezték  a Művész Mozi, illetve Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának  ablak- és bejáratdekorációját. A Polgármesteri Hivatal főépületének bejáratát és az ügyfélfogadó iroda kirakatát Hosszú Zoltán pedagógus irányításával a X. A osztályosok, a Művész Mozi by Cityplex bejáratát Hajdú Enikő tanárnő vezetésével a IX. C osztályosok, a Városimázs Iroda ablakait pedig Beteg Zsuzsa tanárnő irányításával a VIII. C osztályosok varázsolták szebbé egyedi rajzaikkal.

A Plugor Sándor Művészeti Líceum IX. C. osztályából közreműködött: András Lidia, Bács Cristian, Coman Andrei, Nenciu Ioana, Radu Oana Alexandra, Szőcs-Gor Andrea és Boros Eduárd. A X. A. osztályból közreműködött: Csutak Robert, Incze Ivette-Orsolya, Finta Kincső, Majos Beáta Etelka, Kölcze Renáta, Gergely Hanna, Mezei Ibolya és Debreczi Szidónia. A VIII. C. osztályból  közreműködött György Hajnalka és Kelemen Szilvia.

(Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.