Felhívás!

Párlat- és pálinkaverseny Csíkszeredában

Első alkalommal valósítja meg a nemzetközi párlat- és pálinkaversenyét a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE). 2021 nyarán a Kárpát-medencei magyar párlat- és pálinkakészítők üzleti és egyéni kategóriában is versenybe szállhatnak az arany minősítésért.

Az ÁKOVITA Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny – Erdély – Csíkszereda, 2021 névvel jegyzett esemény elsődleges célja a kulturált párlat- és pálinkafogyasztás népszerűsítése Erdélyben, különös figyelemmel az évszázados hagyományokra és a jelenkor minőségi követelményeire. „A versenyen a nevezők olyan részletes visszajelzést kapnak az általuk nevezett minták érzékszervi tulajdonságairól, amelyet kiemelt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező minősítők készítenek el” – részletezte Becze István, a SZGE elnöke.A párlat- és pálinkaversenyre két kategóriában nevezhetnek az érdeklődők. Az üzleti kategóriában a párlatot és/vagy pálinkát előállító és/vagy forgalmazó üzleti vállalkozások jelentkezését várják. Az egyéni kategóriában pedig a párlatot előállító magánfőző vagy bérfőzdében előállíttató magánszemélyek nevezhetnek.

A nemzetközi versenyre a helyi és magyarországi jelentkezők mellett a szervezők nagymértékben számítanak a Kárpát-medencei magyar vállalkozók és magántermelők nevezésére is. A versenyen csak azokat a párlatokat és pálinkákat fogadják el mintának, amelyek megfelelnek a szükséges előírásoknak.

A nevezett mintákat a következő címre kell eljuttatniuk a versenyzőknek június 11-én déli 12 óráig: 530103Csíkszereda, M. Eminescu utca, 2/A szám, Hargita megye, Románia. A mintákat személyesen is le lehet adni hétfőtől péntekig 8-16 óra között ugyanezen a címen. Az érzékszervi minősítés június 18–19-én zajlik majd.

További részletekről és a versenyszabályzatról a vetélkedő weboldalán (akovita.ro) olvashatnak az érdeklődők.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.