Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ők mennek Brüsszelbe

Hat környezetvédelemmel foglalkozó, a fenntartható jövőért munkálkodó fiatal kezdheti meg hamarosan gyakornoki programját Winkler Gyula EP-képviselői irodájában. A Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT) közösen meghirdetett gyakornoki program évente hat ösztöndíjat biztosít olyan erdélyi magyar egyetemistáknak, akik közösségi munkát is vállalnak.

„Idén volt az első alkalom, hogy a gyakornoki programunkat a fenntarthatóság és környezetvédelem téma köré építettük fel. Két olyan kérdéskörről van szó, amely sokunkat foglalkoztat, és meghatározza közösségünk jövőképét is. Ezek a témák nemcsak Európában és a nagyvilágban érdekelnek sokakat, hanem itthon, Erdélyben is aktuálissá váltak. A MIÉRT-tel közreműködve ismét hat fiatalnak lesz lehetősége arra, hogy európai jó példákat fedezzen fel, megismerkedjen Brüsszelben és Strasbourgban az uniós döntéshozatallal, kapcsolati rendszerét bővítse a képviselői irodában töltött hathetes gyakornokság ideje alatt” – emelte ki Winkler Gyula EP-képviselő, aki gratulált a nyertes fiataloknak.

A MIÉRT pályázatára 13-an jelentkeztek, tehát erős volt a mezőny, mindannyian rátermett, környezettudatos fiataloknak bizonyultak, nehéz volt kiválasztani a nyerteseket, értékelte Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke. „Én magam is voltam annak idején gyakornok, mondhatom, értékes időszakát jelentette ez az életemnek. Bízom benne, hogy a mostani nyerteseknek is hasznára válik a Brüsszelben és Strasbourgban töltendő hat hét” – hangsúlyozta.

A MIÉRT-tel közösen meghirdetett pályázaton ösztöndíjat nyert Bede Zsuzsa Melinda (Papolc), Debreczi Enikő (Kovászna), Györgybíró Nóra (Nagyvárad), Kémenes Edina (Gyergyószentmiklós), Kovács Andrea (Székelyudvarhely) és Szabó István (Csíkszereda).

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük