Felhívás!

Nyakig a Demboviccben

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) a 2018-ban kiírt Magyarok a román nemzetállamban című sikeres riportpályázata és a 2019-ben meghirdetett Voltunk, vagyunk, leszünk című filmpályázata után idén ismét pályázatot hirdet.

A témakör ugyanaz és amint a pályázat címe – Nyakig a Demboviccben – is jelzi, ironikusan összegző véleménycikkeket várunk az utóbbi száz év nemzetpolitikájának témakörében. Bárki pályázhat életkortól, lakhelytől és állampolgárságtól függetlenül.

A beküldött munkák terjedelme nem haladhatja meg a 6000 leütést (szóközökkel együtt). Pályázni kizárólag magyar nyelvű, a benevezésig közzé nem tett írással lehet. A nevezés ingyenes, az űrlap kitöltése, csatolása kötelező. A pályázati anyag benyújtója a díjátadásig lemond a közlés jogáról, és hozzájárul, hogy azt a kiíró nyilvánosan felhasználja.

A pályaműveket erdélyi idő szerint 2020. december 22-én 24 óráig fogadjuk el PDF formátumban, egy szintén PDF formátumban csatolt levél kíséretében, a lebonyolításért felelős Bedő Zoltán SZMÚE-elnök címére: bedozoltan59@gmail.com.

A levélnek a következő adatokat kell tartalmaznia: család és keresztnév, születési év, lakhely, e-mail cím, telefonszám, dátum, aláírás. Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át. Az aláíratlan pályamunka, illetve a levél, kért adatok hiánya, beküldési határidő és terjedelem túllépése, valamint a megadottól eltérő téma esetén a nevezést nem vesszük figyelembe.

A beérkezett pályaműveket az alábbi szakmai testület bírálja el: Ambrus Attila (Brassó), Bakk Miklós (Kolozsvár), Dénes László (Nagyvárad), Galbács Pál (Illyefalva) – elnök, Kuti János (Sepsiszentgyörgy).

A pályázat eredményét a Magyar Kultúra Napján, 2021. január 22-én tesszük közzé. Az első díj 500 (ötszáz), a második díj 300 (háromszáz), a harmadik díj 200 (kétszáz) euró.

Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.