Felhívás!

Még több üveg gyűlt!

Egyértelműen sikeres volt a Sepsiszentgyörgyön idén második alkalommal tartott üveggyűjtés: ezúttal közel 40 tonna üveget adtak le a megyeszéken.

Míg tavasszal 35.523 kg üvegedény, addig a hétvégén 39.940 kg üveg gyűlt össze: ezek üdítős, befőttes és túlnyomó többségükben szeszesitalos üvegek voltak.

A gyűjtés összesen hat ponton zajlott: a Szabó Kati Sportcsarnoknál, a Kós Károly utcában, a Kálvin téren, a vonatállomás szomszédságában, a Penny Market környékén és a TEGA Energia utcai telephelyén. A legnagyobb mennyiségű üveget az állomáson adták le (8120 kg), második helyen a sportcsarnok melletti gyűjtőpont szerepel (7208 kg), a harmadik hely pedig a Kós Károly utcát illeti (6 940 kg). A megmozdulás keretében minden leadott 5 kiló üveg után egy doboz sör járt ajándékba, amely komoly stimulálást jelent: összesen 7892 doboz talált gazdára.

Máthé László, a TEGA vezetője elmondta: „Pozitívan lepődtünk meg azon, hogy nagyjából 4,5 tonnával több üveg gyűlt most össze, mint tavasszal, ami egyértelműen azt jelzi, hogy van igény az ilyen megmozdulásokra, nekünk pedig azért éri meg, mert ilyen módon közel 40 tonnával kevesebb hulladék kerül lerakóra, ezt az üveget így újra fogják hasznosítani. Az eredmények jók, nyilvánvaló, hogy az akciót folytatni kell, erre várhatóan 2020 első negyedévében kerül sor”.

TEGA-sajtóiroda

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.