Még több székely zászló fog lobogni!

Elítéli és a magyar közösséggel szembeni vérlázító provokációnak tartja a Székelyföldi Önkormányzati Tanács Mihai Tudose miniszterelnök azon nyilatkozatát, miszerint „akik kiteszik a székely zászlót, mellette fognak lógni.” A székely zászló egy közösség regionális szimbóluma, használatának tiltása a 21. században nevetséges és abszurd, szembemegy a szabad önkifejezés legalapvetőbb jogával. Románia miniszterelnöke nem fenyegetheti a székely zászlót magukénak érző székely embereket akasztással, súlyos, bántó és fenyegető kijelentése nem maradhat következmények nélkül.

A Székelyföldi Önkormányzati Tanács felszólítja Mihai Tudose miniszterelnököt, hogy kérjen bocsánatot a méltóságukban megbántott és fizikai mivoltukban megfenyegetett székelyföldi emberektől. Úgy gondoljuk, egy normális demokráciában egy miniszterelnök semmilyen körülmények között nem fenyegetheti barbár agresszióval az országban élő nemzeti közösségek tagjait. Mindenhol Európában távoznia kellene egy ilyen nyilatkozat után.

A Székelyföldi Önkormányzati Tanács feladatának tartja, hogy a miniszterelnök nyilatkozatát a nemzetközi közvélemény elé tárja, eljuttassa az összes illetékes nemzetközi fórumhoz és az összes nyugati kancelláriára, hogy ily módon is rávilágítson arra: a román állam semmibe veszi a nemzeti közösségek alapvető jogait Romániában, és fizikai megsemmisítéssel fenyegeti azokat, akik nemzeti és regionális identitásuk kifejezését saját szimbólumaikkal fontosnak tartják.

Mélységes csalódottságunkat fejezzük ki annak okán, hogy a miniszterelnök a centenárium évének kezdetén nem a nemzeti közösségek békés együttélésére és a történelmi viszályok és sérelmek feloldására tesz példaértékű felhívást, hanem a román közvéleményt a magyar emberek ellen hangolja, és a magyar emberek akasztását helyezi kilátásba.

Antal Árpád András, a Székelyföldi Önkormányzati Tanács elnöke

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. január 15., 11:46
  ÉRTÉKELÉS: 4

  MOST KIKEL ALNI TUNTETNI holnap holnaputan azt csinalnak velunk amit akarnak s mi gyava szekelyek elturjuk , de nemtudom medig az volna a megoldas ha minden erdovideki falu nepe megmozdulna ,mert az anya orszagban mar tettek ertunk

  • User
   Dátum: 2018. január 15., 14:52
   ÉRTÉKELÉS: 8

   Igen,ideje lenne felébredni,kicsit össze kellene kapnia magát már ennek a Nemzetnek,nemcsak felháborodni a fotelben a tv hírek hallatán és csak annyit tenni hogy kinyitok még egy sört, hogy lenyugodjak.A romániai ,székely,magyar érdekeket képviselő pártok is megerőltethetnék kicsit magukat,politikusaik félre tehetnék félelmeiket,hogy féltett pozíciójuk meginoghat és talán többet is tehetnének mint hogy félénken felkérik a miniszterelnök urat ,hogy kérjen bocsánatot.Ennél kisebb dolgokért háborúk törtek ki és most csak ennyire futja?!Ha igen akkor hagyni kellene mindent a fenébe,nem bohóckodni az így is kevés pénzünkön.Tudom az én szavam egy csepp a csendesen hömpölygő folyóban, de hátha több emberbe felébreszt valamit és a csendes folyó megárad.

 • User
  Dátum: 2018. január 15., 17:20
  ÉRTÉKELÉS: 9

  A licsi locsi ugymond politizalasotok eredmenye ez a kijelentes.Ma kitesszuk holnap levesszuk a szekely zaszlot,razzatok mint a vorosposztot a bika viadalon.Itthon zaszloztok Bucarestben pedig szo.tok csak nehogy a husos fazek mellol elkergessenek ,sok gerinctelen alak.Miert nem vonultok ki a parlamentbol vegleg ha ennyire megvagytok sertodve?Vagy mar suttyumba targyaltok az”ellenfelel”?

 • User
  Dátum: 2018. január 15., 18:54
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Tanult emberek ezek és egyetemet végeznek?? Hat kar az otthoni hét év is hiányzik a nagy nagy “miniszterektol”. Kommunista az egész……….. A Dunában az egészet!!!!

 • User
  Dátum: 2018. január 15., 21:27
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Azt kell csinálni amit ez a tudos-e? mondott! Ki kell tenni a zászlót,lengjen és megvárni,hogy kit is akar mellé rakni lengeni.Magyarszékely teljesen kizárva,mert ő nem tett mondása szerint magyarellenes kijelentést-hát akkor lássuk a medvét is ne csak a barmot!