Felhívás!

Lehet pályázni az Apáczai-díjra

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Tudományos Tanácsa által meghirdetett Apáczai-díjra szeptember 1-jéig lehet beküldeni tudományos munkákat. A pályázaton a közoktatásban dolgozó vagy onnan nyugdíjba vonult pedagógusok vehetnek részt.

A kétévenként kiírt pályázatra 2016. október után közzétett tudományos munkákkal lehet jelentkezni a természettudomány, a humántudományok, valamint a pszichopedagógia területéről. Munkafüzetekkel, szöveggyűjteményekkel, doktori értekezésekkel is részt lehet venni a pályázaton, de ezek nem kerülnek díjazásra, a szerzőket elismerő oklevéllel jutalmazzák. Elismeréssel fogadják az iskola- és településmonográfiákat, önéletrajzi írásokat is.

Az Apáczai-díj kisplasztikából, sorszámozott oklevélből és pénzjutalomból áll. Pályázni egyénileg vagy csoportosan lehet. Azok a szerzők is pályázhatnak, akik már korábban is küldtek be pályamunkákat az Apáczai-díj elnyerésére. Azok a pedagógusok, akik már részesültek Apáczai-díjban, elnyerhetik a díj ezüst, arany vagy gyémánt fokozatát.

A 8. alkalommal kiírt pályázatra az önálló kötetben, elismert tudományos szaklapban megjelentetett pályamunkák nyomtatott formátuma mellett elektronikus, pdf-változatával, valamint online közzétett tudományos munkákkal is lehet jelentkezni.

A pályamunkák nyomtatott változatát postán az RMPSZ Országos Információs Irodájának címére kell elküldeni: Hargita megye, 530210 Csíkszereda, Petőfi Sándor u. 4. sz..

A munkák elektronikus (pdf) formátumát az apaczaidij@rmpsz.ro e-mail-címre kell elküldeni. Az Apáczai-díj pályázati felhívása és űrlapja letölthető a szövetség honlapjáról, a www.rmpsz.ro oldalról.

 

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Tudományos Tanácsa

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.