Légy zöldövezet-szépítő!

Április 30-ig lehet pályázni Sepsiszentgyörgy önkormányzatának többéves zöldövezet-szépítési programjára, mely keretében különböző csemeték, cserjék, virágok, élő sövény, fűmag, termőföld, léckerítés és padok is igényelhetőek lépcsőházanként legtöbb 1500 lej értékben. Az igényelt javak összértékének 80 százalékát helyi költségvetésből fedezi az önkormányzat, a tulajdonosi társulásoknak mindössze a fennmaradó 20 százalékot kell önrészként kitenniük. Tehát egy 1500 lejes pályázat esetén az önkormányzat költsége 1200 lej, az igénylőé pedig 300 lej lesz.

A városháza ügyfélszolgálati, tájékoztatási és iktatóirodájában benyújtott kérelem jóváhagyását követően az önrész kifizethető készpénzzel az Olt utca 2. szám alatti közpénzügyi igazgatóságon, illetve banki átutalással a sepsiszentgyörgyi állami kincstárban a következő számlaszámra: RO02TREZ25621360250XXXXX. Az igényelt javakat a jóváhagyási és kifizetési bizonylat felmutatásával a városi kertészetnél (Árkosi út 4. szám) lehet átvenni munkanapokon 9–11 óra között, azon a napon, amelyet a jóváhagyást igazoló dokumentumban jelöl meg az önkormányzat. Érdeklődni Karácsony József Attilánál lehet a 0267.314.173-as telefonszámon.

Az igénylő 48 órán belül köteles elültetni a növényeket, az egyéb javakat pedig egy héten belül felszerelni. A növények gondozásáért a pályázó felel, az ültetésre vonatkozó szabályok és határidők betartását a városgazdálkodási igazgatóság ellenőrzi.

A városgazdálkodási igazgatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy a kéréseket a lehető leghamarabb adják le, mert egyrészt a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetéskor kevesebb valószínűséggel élnek meg, másrészt tekintettel a program iránti nagy érdeklődésre, megtörténhet, hogy egyes javak elfogynak.

(Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.